Необходими продукти:
2 средно узрели домата, нарязани
¼ чаша ситно нарязан бял лук
¼ чаша нарязан прясно кориандър
2 супени лъжици сок от лайм
¼ чаена лъжичка финозърнеста морска сол
2 чаени лъжички зехтин екстра върджин
1 чаена лъжичка смлян кимион
1 консерва черен боб, изплакнати и отцедени, или 1 ½ чаши варен фасул
¼ чаша вода
Прясно смлян черен пипер
1 ½ чаши червена салса, в буркан
4 яйца
4 царевични тортили
½ нарязана чаша сирене
Начин на приготвяне:
В средна купа комбинирайте доматите, лука, кориандъра, сока от лайм и солта. Разбъркайте, за да се смеси, след което оставете купата настрана за по-късно. За готвене на зърната: В малка тенджера на умерен огън загрейте зехтина до блясък. Добавете лука и солта. Гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне и стане прозрачен, около 3 до 6 минути. Добавете кимиона и гответе, като бъркате непрекъснато, докато ухае, около 30 секунди. Изсипете отцедения боб и вода. Разбъркайте, покрийте и варете 5 минути. Намалете котлона до минимум, след това отстранете капака и използвайте картофомашина или задната част на вилица, за да намачкате поне половината от зърната. Продължете да готвите фасула, непокрит, като бъркате често, още 2 до 3 минути, докато се сгъсти. Свалете тенджерата от огъня и разбъркайте сока от пипер и лайм. Опитайте и добавете още сол, черен пипер или сок от лайм, ако е необходимо. Ако зърната изглеждат сухи, добавете много малко вода и разбъркайте, за да се смесят. Покрийте, докато сте готови за сервиране.
Междувременно загрейте салсата. Изсипете салсата в средна тенджера на умерен огън. Оставете салсата да къкри, като разбърквате от време на време, и след това намалете котлона до минимум, докато сте готови за сервиране. (Или загрейте салсата в купа в микровълновата печка - тя няма да кондензира толкова много, но ще работи!) В малък тиган на умерен огън затоплете всяка тортила поотделно, като обърнете, ако е необходимо.
Разпределете сместа от черен боб върху всяка тортила и поставете всяка тортила върху отделна чиния. Ако използвате сирене Джак, поръсете го върху тортилите. Заделени.
За пържене на яйцата: В същия тиган на умерен огън налейте 1 чаена лъжичка зехтин и изчакайте, докато блести. Напукайте внимателно едно яйце и го изсипете в тигана, без да чупите жълтъка. Запържете яйцето, като повдигате и накланяте от време на време тигана, за да преразпределите маслото, докато белтъците се стегнат и жълтъкът се сготви до предпочитаното ниво на готовност. Поставете пърженото яйце върху приготвена тортила и повторете с останалите яйца. Лъжица около една четвърт от затоплената салса във всяко ястие, избягвайки яйчния жълтък. Използвайте решетъчна лъжица или вилица, за да направите същото с пико де гало, оставяйки разхвърляните доматени сокове зад себе си. Поръсете с прясно смлян черен пипер и добавете допълнителни гарнитури, които може да ви харесат. Сервирайте веднага. Ако не изразходвате всичките си зърна, остатъците са чудесно потапяне за тортила чипс, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Латино с боб
16:11 20.06.2021
2 Крис51
16:35 20.06.2021
3 Порно
17:32 20.06.2021
4 хаберих
- Палачинки с шоколад.
07:18 21.06.2021
5 в кратце
07:22 21.06.2021
6 тортиля
07:25 21.06.2021
7 Туй не го ща
07:41 21.06.2021