Last news in Fakti

24 Юни, 2021 16:05 5 188 4

Рецепта за вечеря: Гръцки хапки "Бифтеки"

  • тиквички-
  • козе сирене-
  • бифтеки-
  • гръцка кухня

С тиквички и козе сирене

Рецепта за вечеря: Гръцки хапки "Бифтеки" - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

5 тиквички

250 гр. козе сирене Качота

100 гр. лимецово брашно

подправка бифтеки - 1/2 с.л.+ за поръсване

1/2 ч.л. сол

3 яйца

зехтин

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата. Нарязват се на тънки парчета по дължина и се поставят в дълбока купа. Заливат се със зехтин и се разбъркват, за да се намажат от всички страни. Пекат се на скара от двете страни, като след сваляне от скарата, се поставят в тенджера с капак, за да се задушат.

Сиренето се нарязва на малки парчета. Всяко парче изпечена тиквичка се поръсва с подправка Бифтеки и се завива около парче сирене. Всяко от рулцата от тиквички се забожда с клечки за зъби, за да не се разтвори.

Лимецовото брашно се разбърква със солта и подправка бифтеки. В сместа се овалва всяка навита тиквичка, след което се поставя върху дървена дъска. Яйцата се разбъркват на пяна. Всяка от вкусните хапки се потапя в брашното.

Пържат се бюречетата в силно сгорещен зехтин до златисто от двете страни. При обръщане в тигана се внимава клечките да не паднат, т.к. гръцките хапки с тиквички "Бифтеки" ще се разтворят, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъъъ

    7 1 Отговор
    И какви съдържа тази подоравка "бифтеки"? Преписвате си ей така за кефец!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мръсния Фикри

    3 1 Отговор
    Абе няква,, ромка, непрекъснато ме притеснява по телефона от Гърция, може би иска да каже, че някой я храни там и занаята и носи печалби, не ме ентересуваш,,буклук,,...!
  • 4 Ей туй

    1 0 Отговор
    ще го ям и него