23 Юни, 2021 12:55 2 052 5

Били Айлиш се извини за расистка обида

  • били айлиш-
  • расизъм-
  • извинениев-
  • обида-
  • песен

19-годишната певица е снимана как пее част от песен на Tyler, the Creator

Били Айлиш се извини за расистка обида  - 1
Снимка: shutterstock

Певицата Били Айлиш се извини за расистка обида, която изрекла във видеозапис отпреди пет години и разпространен в TikTok преди дни.

Американската тийн сензация публикува извинението си в Innstagram. Тя посочва, че е била на 13 или 14 години, когато е правен записът, не е знаела значението на думата, която използвала и не е искала да обиди никого.

Самата мисъл, че мога да нараня някого, "разбива сърцето ми", написа певицата.

"Независимо от възрастта и незнанието ми тогава, нищо не може да ме извини, че съм наранила някого. Затова съжалявам и се извинявам", пише Айлиш.

"Всеки от нас трябва да продължава да се вслушва и да се учи", добавя Айлиш.

Тя признава, че се чувства "ужасена и смутена" от клипа, в който произнася с характерна интонация дума, обидна за азиатците.

Редактираната компилация беше споделена по-рано този месец в TikTok от потребител с ник lcxvy.

Били Айлиш се извини за расистка обида
Снимка: Instagram

Във видеото може да се види, че Айлиш произнася част от текста на песента „Fish“ - сингъл от 2011 г. на Tyler, the Creator, включваща редица неуместни изрази, сред които и обидни думи срещу азиатците.

Бившият рапър на Odd Future не е непознат с лирическите си противоречия. През 2015 г. Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство цитира текстове от албума „Goblin“, в който присъства и песента „Fish“, като забрани на изпълнителя да влиза в страната за три до пет години.

Айлиш се обърна и към втори клип, за който потребителят на TikTok твърди, че певицата използва унизителен, подигравателен азиатски акцент.

По този повод певицата обясни, че това е „глупав, измислен глас ... нещо, което започнах да правя като дете и съм правил целия си живот, когато говоря с домашни любимци , приятели и семейство."
Поп певицата, чийто втори студиен албум трябва да излезе следващия месец, добави, че „това е абсолютна глупост и по никакъв начин не е имитация или подигравка с азиатците..."


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голяма грешка

    10 1 Отговор
    Не се извиняеай, така още повече се отваря "Прозореца на Овертон" !
  • 2 Сидеров

    6 1 Отговор
    Извини се бе извини се бе
  • 3 един

    11 1 Отговор
    Ха, милата, те македонците как ни обиждат, ама ние пак ги обичаме братски!
  • 4 Абе

    12 0 Отговор
    Ква е тая наркоманка ...?!?
  • 5 бегай бре

    8 0 Отговор
    може да е мн кадърна момата ама мяса на депресиран наркоман....да я взимат в хотела с меките стени.:::)