Last news in Fakti

5 Юли, 2021 18:29 10 751 4

3 храни са по-опасни и от захарта

  • захар-
  • храни-
  • здраве-
  • вредни

Често си мислим, че се храним здравословно, но понякога точно там се крие основният проблем за здравето ни

3 храни са по-опасни и от захарта - 1
Снимка: shutterstock

Всички сме чували колко опасна за здравето е захарта.

Приемът на „бялата смърт“ – както наричат захарта, е неизменно заклеймяван от редица диетолози. Често чуваме за опасностите от захарта, забравяйки, че понякога в ежедневната ни диета има повече нездравословни храни.

Това са храните, които според лекарите, са по-опасни от захарта. Според тях те са точно три.

Ето кои са трите храни, които са по-опасни и от захарта:

Нитритни продукти
Веществата, наречени нитрити, се използват за увеличаване на срока на годност на много храни. Те се „намират“ под формата на консерванти и оцветители. Най-често те се добавят към консерви, колбаси и преработено месо. Прекомерната консумация на храни, съдържащи нитрит, е изпълнена с риск от проблеми с храносмилането.

Изкуствени подсладители
Изглежда, че яденето на храни с изкуствени подсладители трябва да навреди по-малко на фигурата и здравето ви, но в действителност това не е така. Изкуствените подсладители не могат да подлъжат мозъка да не получи сигнал, че сте яли нещо сладко.

В резултат това води до консумация на повече храна и увеличаване на чувството за глад. Разбира се, не е необходимо да говорим за ползите за фигурата и здравето в този случай.

Енергийни напитки
Първо, те имат голямо количество подсладители, които вече бяха споменати по-горе, и второ, има много стимуланти, които са вредни за организма. По-специално тези напитки влошават настроението, апетита и съня.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здрав стомах без диети и стрес

    5 4 Отговор
    Пръц..пръц..Така прави той.
  • 2 Дар Салам

    5 2 Отговор
    Сол. Вредна та дрънка!
  • 3 И.Т.Н.

    3 7 Отговор
    Е вредна за българия и българската чернодробно бъбречносърдечно съдова система
  • 4 бай пешо

    0 0 Отговор
    много ''ЦЕННА '' статия,.. пълна с тъпотии и изчерпателна