Last news in Fakti

15 Юли, 2021 19:57 8 876 9

С тези неща ще забравите за комарите и мухите вкъщи

  • комари-
  • мухи-
  • насекоми-
  • репелент

Това са малките помощници вкъщи, които ни помагат да се отървем от вредителите

С тези неща ще забравите за комарите и мухите вкъщи - 1
Снимка: Shutterstock

С настъпването на летния сезон мнозина се втурват да организират барбекю в двора си, лека закуска с приятели на терасата в късния следобед или романтична вечеря на балкона. Но на тези малки събирания присъстват и нежелани и много досадни гости: комари, мухи и мравки.

Миризмата на храна ги привлича и те не се колебаят да сложат краката си върху нея, крака, които могат да натрупат до пет милиона различни бактерии. Но има и няколко съвета, които можете да следвате, които ще ви помогнат да предотвратите пристигането на досадни гости: Чесънът, свещите, лимонът или лайката са домашните лекарства, които най-добре изплашват насекомите... ето как:

Свещите

Подобно на етеричните масла, някои ароматни свещи също могат да се използват за предпазване от тези досадни насекоми. Опитайте се да вземете свещи, които миришат като гореспоменатите масла, но ние препоръчваме цитронела, защото тя е един от най-добрите природни репеленти против комари. Димът, който отделят, ще държи комарите далеч. Поставете ги близо до прозорците.

Лайка

Знаете ли, че лайката, освен че е храносмилателна, е перфектно средство срещу комари? За да получите домашен репелент ще ви трябва литър вода и 200 грама лайка. Оставете водата и цветята да заврят за около 30 минути, след това ги отстранете от огъня и след като се охладят, разтрийте сместа по цялото тяло.

Бутилка за улов на комари

Друго средство, което може да подейства, е бутилката „улов за комари“. В 20 сантилитра вода се смесват 50 грама захар, 20 грама лимонов сок и се слага да се нагрява. Оставете го да се охлади в пластмасова бутилка, разрязана наполовина, към която трябва да добавите маята, поръсена без разбъркване. Накрая поставете гърлото на бутилката в контейнера. След кратко време въглеродният диоксид ще започне да се генерира и миризмата на ферментацията ще привлече комарите, които ще попаднат в него.

Чесън

Знаете ли, че сярата в чесъна отблъсква комари, мухи, кърлежи и бълхи? Обелете и нарежете няколко скилидки чесън и ги сложете в купа с малко вода. Оставете го да се маринова за няколко часа и след това използвайте тази вода за пръскане на къщата.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЛАВЕЙ ТРИФОНОВ

    1 5 Отговор
    ЩЕ ИЗКЪЛВЕ ВСИЧКИ КО МАРИ И МУ ХИ
  • 2 Тоалетната хартия

    33 1 Отговор
    20 сантилитра вода....как не са ви уволнили!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Ааааа

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тоалетната хартия":

    Захарта можеше и в МТ (метротонове) да се даде. Е как уволнение бре, бъдете толерастен, моля!
  • 4 Франкенщайн

    1 2 Отговор
    Кръвта ми не е,, чиста,, така, че не ме е страх от тези,, твари,,....!

    Коментиран от #5

  • 5 Да бе лорче

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Франкенщайн":

    Знаем че на хапчета ....

    Коментиран от #8

  • 6 Raid

    4 1 Отговор
    "Сярата н чесъна отблъсква комари, мухи, кърлежи и бълхи", също и вампири и караконджули, а "романтичната вечеря на балкона" на панелката пред изумените погледи на комшиите, просто не заслужава да се коментира.
  • 7 Дебел прасец

    2 1 Отговор
    Как ли пък не, ще пръскам с чеснов разтвор в къщи!
  • 8 Тайланд е по зле.животно..!

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе лорче":

    И аз знам, че не струваш,..... цял живот, гледате да станете,, хора,,....
  • 9 hmhmhm

    0 1 Отговор
    сантилитра - ха ха - така ми го дават отгоре