Last news in Fakti

18 Юли, 2021 22:30 10 478 16

Aко пиете вода с оцет...

  • оцет-
  • вода-
  • здраве-
  • тяло

Ето какво ще се случи с тялото ви

Aко пиете вода с оцет... - 1
Снимка: shutterstock

Ябълковият оцет служи не само като овкусител и консервант, но също така и като средство за лична хигиена и за подобряване на здравето. Оказва се, че той може да се използва и за профилактика на атеросклероза. Но трябва да се приема поне два месеца. Според Medical News Today киселият продукт е задължително да присъства в менюто ни не само като съставка в салатите.

Той трябва да се консумира ежедневно с вода. Разредете супена лъжица оцет в голяма чаша вода. Експертите съветват да започнете с малки дози оцетна вода, като постепенно я увеличавате до достигането на чаша на ден. Това е напълно достатъчно за постигане на общ лечебен ефект върху кръвоносните съдове на тялото. Ето какво може да очаквате от оцета при положение, че го приемате 2 месеца, разреден с вода.

1. Регулиране нивата на кръвната захар и лошия холестерол

Изследването доказва, че ябълковият оцет подобрява контрола на кръвната захар, насърчава загубата на тегло и регулира нивата на лошия холестерол. Резултатите от друго проучване за въздействието на ябълковия оцет върху организма са цитирани от Science Direct. В него участват хора с наднормено тегло и затлъстяване. След 12 седмици учените стигат до извода, че ябълковият оцет значително понижава нивата на триглицеридите и общия холестерол в плазмата и повишава концентрацията на така наречения "добър" липопротеинов холестерол с висока плътност. Участниците в друго проучване са приемали ябълков оцет в продължение на 8 седмици. Проследено е съдържанието на мастни компоненти в кръвта им и в техните кръвоносни съдове. Доклад, публикуван в Research Gate, показва, че изследването е установило „значително намаляване на вредните липиди в кръвта“.

2. Профилактика на атеросклероза и сърдечни заболявания

Оцетът е отлично средство за профилактика на атеросклероза и съдови усложнения, които могат да причинят исхемия, тромбоза и инфаркт.

3. Подобряване състоянието на устната кухина

Ябълковият оцет убива бактериите в устата, като същевременно с това предотвратява появата на лош дъх.

4. Облекчаване на киселините

Киселинният рефлукс и киселините често са резултат от липса на киселина в стомаха. Чаша вода с лъжица ябълков оцет могат да помогнат за облекчаването или предотвратяването на това състояние.

5. Укрепване на имунната система

Благодарение на мощните си антибактериални свойства, ябълковият оцет може да успокои възпаленото гърло - просто не забравяйте да го разредите с вода, преди да го използвате. Освен това, когато приемате оцет, полезните бактерии, които той съдържа, ще укрепят имунната ви система.

6. Цялостна детоксикация на организма

Консумирането на ябълков оцет подобрява лимфния дренаж и циркулацията, което спомага за цялостна детоксикация. Същевременно приемът на киселия продукт повлиява положително върху проявата на алергични реакции. Оцетът може да се използва и външно като средство за лична хигиена. Той ще ви помогне да се отървете от пърхота.

Приложен директно върху скалпа убива Malassezia - щам на гъбичките, отговорни за появата на пърхот. Прибавете капка ябълков оцет към пастата за зъби и ще останете очаровани от ефекта - ще забележите, че усмивката ви става по-бяла и сияйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хартиениятигър

    26 1 Отговор
    Аз пия оцетна киселина с вода, щото го продават за оцет.
  • 2 Анджело

    7 10 Отговор
    Мен ма интерсува ако пия вода с ябълков оцет. Долната ми глава на кой сорт ябълки ще заприлича?

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Гошко

    11 0 Отговор
    Няма вреден оцет, внимава се само с дозата (като с всяко лекарство) - получаваш само екстри от използването му...
  • 4 Само при Априлов код 92

    8 0 Отговор
    Има оригинален оцет...... и който не го мързи си прави.....то от други дейности заети, вече младите се чувстват стари, старите млади.... срамотии...!
  • 5 МАЙКЪЛ БУБ ЛЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анджело":

    НА ЯБЪЛКА „ПЕТРОВКИ”😁
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Маясъла

    1 1 Отговор
    Никой не може да го излекува...дори и прословутия,, урут,, съсет....!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Уса

    1 2 Отговор
    5 години пих вода с лимон всяка сутрин на гладно окиселих си живота.Да,забравих що е грип а ме чегърташе здраво всяка зима,но срещу ковида не ме спаси ожули ме здраво или поне при мен така беше,щото съм си и малко виновен,току що изкъпан и при минус 10 няма как да се получи дали ковид или менингит все нещо ще те изчегърта.Но водата с лимона действа много бавно,ако мислите,че е лекарство и лекува рак забравете това е мит.Сега го редувам през ден два мисля че не е зле,но всяка сутрин си пия чаша минерална вода от Горна Баня 8л.за 10$,ако искаш.То бензина по-евтин ама не се пие
  • 11 Науката

    4 3 Отговор
    Абсолютни глупости. Най много да си докарате язва и още кариеси в устата. В медицинските изследвания, "значително намаля" означава че разликата е малко вероятно да е статистическа флуктуация, но не означава че разликата е голяма. Дори и 1% промяна може да е "статистически значима" но е пренебрежима на практика.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    Външно ,също лекува.Имам Възпаление а дясно ахилесово сухожилие.правя му бани вода и ябълков оцет. и след това зехтин,с жълт кантарион и куркума.имам облекчение.отделно,ябълковия оцет при втриване в скалпа отваря прите и расте Черна коса.Вчера се разделихме с пилето....Сигурен съм,че е правилен ход,но и на жена ми и е кофти.Засели се хареса си един бор,свикна с нас и не бяга,стана голямо от 22 юни ,оставихме му няколко хранилки и няколко с вода ,очаквам идващата Събота,или неделя да го видя???Имам най хубавия Ябълков оцет на света!Тази година имам Фул макс от ябълки.Забелязах ,че там е ударил лек град,но няма проблеми.ДАЙ БОГ да сме оцелели сред вас бг!Хубавия ябълков оцет втасва 4-5г минимум ,а колкото повече по добре
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "547":

    Статията е добра!!!снимката е на некачествен ябъков оцет!Малко разбираш и много глупост си написал!точно ти го казвам,много глупост си написал!Момичето търси и знае доста за алтернативна медицина!
  • 14 Мръсния Фикри

    3 0 Отговор
    На, нищо не вярвам, нито на селско лечение, нито на медицината, защото така..... защото всеки лъже и маже....!
  • 15 смок

    4 1 Отговор
    Пийте вода с бензин и яжте асфалт!
  • 16 Дедо1

    0 0 Отговор
    Кой пие вода бре,камо ли с оцет.Язе сабахлем рано пием една малка от 100гр.,те така да ми тръгне дено