ФАКТИ.БГ
  • алкално пречистване-
  • диета-
  • детоксикация-
  • здраве-
  • организъм

Алкално пречистване за 7 дни

Ракът, диабетът и сърдечните болести са предотвратими с диета

Публикувана: 27 Юли, 2021 22:30
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4991
Алкално пречистване за 7 дни - 1
Снимка: shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.

Съществуват множество диети и хранителни режими, които се основават на идеята за пречистване и детоксикация на организма. Според диетолога Рос Бриджфорд ние не само трябва да пречистим организма си от натрупаните вредни вещества, а изцело да го рестартираме така че той да заработи "на чисто".

Неговата книга “Алкалното пречистване и рестарт” показва начин на хранене и живот, който ще ви поддържа здрави физически, психически и емоционално. Това е най-добрият наръчник за жизненост и абсолютно здраве на тялото и ума.

Не става въпрос за типичното пречистване или детокс. А за рестарт на целия организъм, който е достатъчно силен, за да ви помогне да поправите щетите, нанесени от съвременния начин на хранене. Рестартът е също достатъчно нежен, за да подхрани тялото, да го успокои и да му помогне да оздравее.

Рос Бриджфорд консултира повече от 15 години клиентите си по отношение на здравето. Над 9000 души са преминали алкалното пречистване и рестарт, като 92% от тях са го завършили и при тях успеваемостта е 100%.

Основният принцип на алкалното пречистване е да се възползваме от силата на природата. Затова е добре да се храним с прости, истински, необработени, пълноценни, органични храни. И така по естествен начин тялото ще започне да се самолекува. Няма да разчитаме на хапчета, пудри или добавки, които като с магическа пръчка ще решат проблемите ни.

“Препоръчвам обаче някои хранителни добавки, на първо място омега-3. Но те са само допълнителна доза от силата на природата.

Балансът на рН в тялото се нарушава постоянно от стреса, липсата на достатъчно сън и обичайния начин на хранене в западния свят: консумация на захар, газирани напитки, алкохол, готови и преработени храни.

Буферна рН система

Поддържането на баланса на рН в тялото е жизненоважно. Оптималната стойност на рН на кръвта е 7,365 - точно по средата в границите от 0 (киселинност на акумулаторна батерия) до 14 (киселинност на почистващ препарат за канали).

С изключение на съвсем леко алкалната кръв човешкото тяло е слабо киселинно. Ежедневните процеси, които тялото извършва, за да ни поддържа живи - обмяната на веществата, синтезът на хормони, лимфатичните функции - създават ограничена степен на киселинност.

Поради тази причина организмът на човека е еволюирал и се е появила система за буфер на киселините. Този малък буфер работи неуморно всеки ден, за да неутрализира киселините, създадени в резултат на ежедневното функциониране на тялото”, обяснява специалистът.

Когато рН на тялото падне под даден праг и средата стане прекалено киселинна, бъбреците ще престанат да работят, сърцето ще спре и много бързо ще настъпи смърт. И забележете - тялото прави всичко по силите си, за да предотврати леталния изход.

Все пак нивото на рН на кръвта може да падне леко под ключовата стойност от 7,365, без това непременно да убие човек. Но ако това се случва прекалено често, ще се наложи той да се бори с хронична ацидоза, причинена от хранителния режим - състояние, което учените свързват с повечето видове рак, хипертонията, сърдечносъдовите заболявания, захарния диабет тип 2, синдрома на раздразненото черво, болестта на Крон, синдрома на хроничната умора, бъбречните и чернодробните заболявания, мозъчните и психичните болести...

Причинената от хранителния режим киселинност на тялото произтича от стандартната съвременна диета, пълна със захар, глутен, бързи храни, пакетирани продукти, подобрители, химикали, консерванти, оцветители, аромати, млечни продукти, кафе, чай, газирани напитки, плодови сокове и алкохол.

Добавете към това и неизменния стрес на съвременния живот. От това буферната рН система ще се изтощи от работа, още преди да станем от леглото сутрин.

Когато храносмилателната система не е способна да абсорбира и използва хранителните вещества, организмът не получава алкалните вещества - калций, магнезий, калий, натрий, манган, желязо, цинк, антиоксиданти и витамини. А точно те образуват буфера срещу киселинността.

“Ако страдате от причинена от хранителния режим ацитоза, надбъбречните жлези отделят завишени количества от хормона на стреса - кортизол. Това от своя страна води до преумора на надбъбречните жлези и до други неприятни последици, свързани с хронично повишени нива на кортизол, включително някои видове рак и натрупване на висцерални мазнини (в коремната област).

Прекомерната киселинност стимулира образуването на висцерални мазнини, което на свой ред изпраща сигнали за възпаление. Решението на този порочен кръг е алкален начин на хранене. То подпомага тялото в усилията му да поддържа правилните нива на рН.

Алкалните храни са наситени с хранителни вещества. Те са живи, свежи и с високо съдържание на вода, витамини, минерали, фитонутриенти и антиоксиданти”, пише експертът.

Вашето здраве е във вашите ръце

Проучванията на Американския център за контрол и превенция на заболяванията, Харвардския университет, Асоциация “Алцхаймер” и др. сочат, че много от най-честите и опасни заболявания могат да бъдат предотвратени чрез начина на хранене и на живот, който избираме да водим. Ето и някои заболявания, чиято поява може да се предотврати чрез правилно хранене:

* Ракът е до 95% предотвратим чрез диета.

* Диабет тип 2 е до 90% предотвратим чрез диета.

* Сърдечносъдовите заболявания са 82% предотвратими чрез диета.

* Миокардният инфаркт е 80% предотвратим чрез диета.

* Болестта на Алцхаймер е до 99% предотвратим чрез диета.

Няма значение в каква ситуация се намирате в момента, вие можете да я промените доста бързо, да подобрите здравето си и да получите енергията, жизнеността и тялото, за които мечтаете. Алкалното пречистване и рестарт е ключът към неутрализиране на нанасяните през годините щети, към възстановяване на баланса в организма, неговото подсилване и предпазване.

Подобренията

Авторът на този метод - Рос Бриджфорд, разказва какви ефекти е усетил в своето тяло след едноседмичното алкално пречистване:

* Кожата ми, която преди това беше на петна и бледа, отново се изчисти.

* Енергията ми, която бе достигнала най-ниското си ниво, се повиши и запази през целия ден.

* Образувалият се опасен слой висцерална мазнина в областта на корема просто се стопи.

* Преуморените надбъбречни жлези се върнаха към нормален режим на работа.

* Кръвната ми картина - нивата на холестерола и триглицеридите - се промени и стана прекрасна.

В крайна сметка бях възстановил баланса в организма си.

Как да рестартирате органичната система?

“Ако живеете в състояние на дисбаланс на организма в продължение на години, вече имате някакъв здравословен проблем и трябва да предприемете сериозни действия. Само една салата от време на време няма да свърши работа. Нито пък чаша вода с лимон сутрин на гладно.

Нужен ви е рестарт чрез алкално хранене. То ще регулира клетките и органите, за да постигнат оптималните стойности на рН: от 2 до 4,5 в стомаха; от 7 до 7,5 в дванадесетопръстника; 7,4 в тънкото черво; от 5,5 до 7 в дебелото черво; от 7 до 7,5 в лимфата, от 6,8 до 7,5 в жлъчката и т.н.

Когато се храните алкално, вие предоставяте на тялото си изобилие на хранителни вещества, за да може то да се бори успешно с болестите, включително и с рака.

Киселинността, възпалението и оксидативният стрес са основните причини за дисбаланс на системите в организма. Именно в тях се корени причината за различните здравословни проблеми, пред които сте изправени в момента. А решението на всяко състояние и болест е тяхната противоположност: алкалност, антивъзпаление и антиоксидация.”

И трите антидота започват с буквата “А” и именно поради тази причина Рос Бриджфорд нарича плана си “Метода на трите А-та”. Почти всички препоръчани храни в плана са и алкални, и с антивъзпалително, и с антиоксидативно действие.

Скалата, която измерва рН в храните и напитките, е сложна. Всички храни с рН 6 (бял ориз например) са 10 пъти по-киселинни от продукт с рН 7, като овеса. Продукт с рН 5 (подправки и овкусители като кетчуп и плодов мармалад) е 100 пъти по-киселинен от храните с рН 7. Стойност рН 4 е 1000 пъти по-киселинна от рН 7 и т.н.

Всеки един пункт рН е стойността на предишния на квадрат. Кока-колата има рН 3. Всяка глътка нанася щети на тялото. Храната и напитките, които консумираме, имат огромно влияние върху рН на кръвта. На практика диета, в която преобладават киселинни храни и напитки, е рецепта за болести. Докато алкалната диета е рецепта за здраве.

“Най-просто това означава да избягвате захар, зърнени продукти с глутен, обработени и бързи храни, торти, бисквити, ястия, приготвени в микровълнова фурна, преработени меса, напитки и снаксове с високо съдържание на захар.

Яжте зеленчуци, пийте много вода, излизайте навън и тренирайте, вместо да стоите затворени вътре и да се храните с боклуци. Това е всичко, което трябва да направите”, препоръчва авторът.

7-дневно алкално пречистване

“За да имате здравословен източник на енергия, трябва да ядете големи количества високоенергийни храни и най-вече зеленолистни зеленчуци. Но ако ядете само тях, няма да си набавяте нужните мазнини и протеини. За да задоволите и тези хранителни нужди, алкалното пречистване и рестарт включват семена, ядки, ядкови млека, мазнини и масла, както и бобови храни. Храните по време на алкалното пречистване и рестарт включват: бадеми, бадемово мляко, рукола, авокадо, босилек, цвекло с листата, чушки камби (червени и зелени), броколи, мускатна тиква, всички разновидности зеле, моркови, кашу, целина, манголд, семена от чиа, силантро, кокосово мляко и сметана, кокосово масло, кокосова вода, краставици, копър, чесън, джинджифил, къдраво зеле, леща, боб, воден крес, марули, праз, лимони, лайм, зехтин, жълт и червен лук, пресен лук, магданоз, тиква, спанак, слънчогледово семе, сладки картофи, билкови чайове, домати, куркума, зеленчукови бульони, подправки (лют червен пипер, черен пипер, морска сол, индийско орехче, синапени семена) и чиста вода (филтрирана)”, казва диетологът.

Пълен списък с над 400 алкални храни и наръчник за най-здравословните алтернативи на захарта може да намерите на www.rossbridgeford.com.

Коварството на млечните продукти

Млечните продукти и особено пиенето на прясно мляко за здрави кости е абсолютен мит. Много проучвания доказват, че консумацията на краве прясно мляко всъщност отслабва, а не заздравява костите, защото то извлича калция от костите.

Каква е причината за това?

Нашата храносмилателна система не може да абсорбира добре калция от млечните продукти. От прясното мляко се абсорбира по-малко от 30% от съдържанието на калций (в сравнение с до 65% калций от зеленчуците).

Но основната причина е, че подобно на всички животински продукти прясното мляко е киселинно.

Калцият е една от алкализиращите соли на организма. Откъде тялото ще се снабди с калций, за да неутрализира киселината от млечните продукти? От костите ви. Когато хора на всякаква възраст консумират краве мляко, резултатът е чиста загуба на калций.

Проучване, продължило 12 години с участието на 78 000 жени на средна възраст, установило, че консумацията на млечни продукти през целия живот не предпазва жените от развитие на остеопороза или бедрени фрактури. Напротив - повишава риска от чупливи кости. Рискът за остеопороза в зряла възраст е още по-голям при подрастващите и децата, които консумират основно млечни продукти.
Освен това млечните храни съдържат захарите лактоза и Д-галактоза, които причиняват инсулинова резистентност, храносмилателни проблеми, окислителен стрес и трупане на излишно тегло.

Храни, които да избягвате

Животински протеини, хляб (тестени изделия, торти, бисквити), напитки с кофеин (кафе, чай, сода), газирани напитки (включително газирана вода), млечни продукти (прясно и кисело мляко, сирене, сметана), шоколад, подправки и сосове, мед, зърнени продукти с глутен (пшеница, ръж, спелта, фрике), гъби, паста, рафинирани храни, захар, заместители на захарта, растителни масла и олио, оцет, продукти с мая, плодове. Проблемът с плодовете, колкото и да са вкусни и богати на витамини и хранителни вещества, е, че съдържат фруктоза - вид захар. През седемте дни на алкалното пречистване и рестарт не бива да ядете никакви плодове. Единствените изключения от правилото са лимоните, лаймът, доматите и авокадото. Те не съдържат фруктоза и са богати на алкални минерали, антиоксиданти и антивъзпалителни съединения.

Мара Калчева

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 20 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Емил
1 Отговор
Не ви трябват 7 дни! 250 мл. сода каустик и рестарта е осигурен - ново прераждане! Майтапчии!!!

Оценка:
-2 +16

Рошко
2 Отговор
Природосъобтазни храни и след това, хранителни добавки 🤔🤔🤔🤔, разбрах като не разбрах то хората се поболяват само от негативни новини, стига ви само от сутрин до вечер да ви набиват в главите ковид катастрофи чували за трупове заразени умрели загинали локдауни намордници, просто психология

Оценка:
-0 +8

3
Този коментар е премахнат от модератор.
в кратце
4 Отговор
Алабалаанално пречистване за 7 дни. Банални писаници.

Оценка:
-0 +2

хаберих
5 Отговор
"С изключение на съвсем леко алкалната кръв човешкото тяло е слабо киселинно." Глупости на пирамидки! Във вагината киселинността или рН има стойности между 3,8 и 4,5, т.е. там е силно кисело. Благодарение на лактобацилусите.

Оценка:
-0 +2

Мръсния, Фикри
6 Отговор
Доста, сложно обяснено, затова вземам една купа с боза и ляп и готово, ph е наи високо, познайте при кои.... при богат човек от запада, това трудно се получава, защото на масата му всичко има, дето се казва от пиле мляко.... нема си мъча повече и без това, прозтия акъл, иначе не бих бил, на това дереже, да бъда зависим цял живот от,, контейнери,,.....!

Оценка:
-1 +1

инж технолог
7 Отговор
Не яжте нищо,само дишайте въздух по улиците и ще сте си най-добре.Според Мара Калчева храните са вредни.

Оценка:
-1 +3

ГОСТ
8 Отговор
Е ТО КАКВО ОСТАНА ЗА ЯДЕНЕ,АМАН ОТ ВСЕЗНАЙКОВЦИ.СЕГА НЯКОЙ СЪС СЛАБ МОЗЪК ЩЕ ПРОЧЕТЕ СТАТИЯТА И ЩЕ ИЗУМИ И СЕМЕЙСТВОТО СИ ДА СЛЕДИ ph.В ХРАНИТЕ.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Порша Симпсън – Милър
Премиерът на Ямайка Порша Симпсън – Милър изключва личностния елемент в желанието на страната й да стане република, отнемайки от британския монарх правото да е президент на Ямайка
Не става дума да се отървем от кралицата. Кой би могъл да се отърве от нея? Толкова прекрасна, чудесна дама"

Още бисери
ТОП 5