Last news in Fakti

1 Август, 2021 11:55 1 804 3

Отхвърлиха едно от секс обвиненията срещу Харви Уайнстийн

  • харви уайнстийн-
  • обвинения-
  • изнасилване

Кинопродуцентът пледира невинност по четири обвинения в изнасилване и седем други обвинения за сексуални посегателства

Отхвърлиха едно от секс обвиненията срещу Харви Уайнстийн - 1
Снимкa: Shutterstock

Съдия в Лос Анджелис отхвърли едно от единадесетте обвинения, предявени срещу бившия кинопродуцент Харви Уайнстийн, с което осъденият за изнасилване бивш магнат спечели малка и вероятно временна победа, съобщи Associated Press, цитирани от dir.bg.

На изслушване в съдебна зала в присъствието на 69-годишния Уайнстийн съдия Лиса Ленч прие аргументите на защитата, че обвинението по опит за склоняване към интимни ласки е за случай от май 2010 г., от което е минало твърде много време и е извън давност.

Съдийката обаче разреши на прокуратурата да внесе нов обвинителен акт, според който обвинението би могло да бъде допуснато за разглеждане от съда.

Уайнстийн пледира невинност по четири обвинения в изнасилване и седем други обвинения за сексуални посегателства при първото си явяване в съда по делото в Калифорния миналата седмица. Той бе екстрадиран от Ню Йорк, където излежава присъда от 23 години затвор за изнасилване и сексуални посегателства. Все още не е насрочена дата за начало на съдебния процес срещу бившия продуцент в Лос Анджелис. Предстоят още технически съдебни заседания, като адвокатите на Уайнстийн ще се опитат да оборят обвиненията срещу него. Те твърдят, че обвиненията са безпочвени, стари и несъстоятелни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссс

    2 0 Отговор
    В САЩ няма ли срок на давност.?

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сссс":

    Няма.Такава е модата сега.
  • 3 Емил

    3 0 Отговор
    Има, разбира се, даваш и всичко се решава, ама не е срок ами размер! ;)