Last news in Fakti

13 Август, 2021 16:05 2 732 6

Рецепта за вечеря: Пикантни ребърца на барбекю

  • ребърца-
  • свински ребра-
  • барбекю-
  • подправки-
  • какво да сготвя

Перфектна за рецепта, която да приготвите през уикенда

Рецепта за вечеря: Пикантни ребърца на барбекю - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 -3 кг свински ребра

⅓ чаша сол

¼ чаша кафява захар

3 супени лъжици червен пипер

1 супена лъжица черен пипер

1 супена лъжица чесън на прах

1 супена лъжица лук на прах

1 супена лъжица суха горчица

1 супена лъжица чили на прах

1 супена лъжица смлян кимион

1 супена лъжица смлян бахар

1 супена лъжица билки

1 чаша ябълков оцет

1 чаша вода

2 шепи дървени парчета за опушване (хикори, дъб или орех)

Начин на приготвяне:

Изсушете двете страни на ребрата с хартиени кърпи. С помощта на остър нож отстранете тънката мембрана от ребрата, като я нарежете и я издърпате с хартиена кърпа. Това ще направи ребрата по-нежни и ще позволи на месото да поеме по-добре търкането с подправки и сосове, пише southernliving.com.

Комбинирайте сол, кафява захар, червен пипер, черен пипер, чесън на прах, лук на прах, суха горчица, чили на прах, кимион, бахар и билки в средна купа. Разтрийте ¾ чаша от тази смес равномерно от двете страни на ребрата и оставете да престои при стайна температура 30 минути.

Напалете барбекюто (скарата), сипвайки смес от ¾ чаша оцет и вода в тиган. Доведете вътрешната температура до 120 до 135 градуса и поддържайте 15 до 20 минути. Поставете дървени парчета върху въглища. Поставете ребрата, с месната страна нагоре; покрийте с капак. Опушете ребра, поддържайки вътрешна температура между 120 ° F и 135 °, докато месото омекне на допир и се отдръпне от костите по краищата, 3 часа до 3 часа и 30 минути.

Отстранете ребрата и ги поставете върху лист за печене. Разбъркайте останалите ¼ чаша оцет и вода. С четка нанесете от сместа оцет-вода от двете страни на ребрата, за да се навлажни добре. Ако желаете, разтрийте останалата ½ чаша кафяво-захарна смес от двете страни на ребрата. Нарежете ребрата между костите и сервирайте.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хикори

    2 1 Отговор
    Какво ли пък съм аз? А де?

    Коментиран от #2

  • 2 Светнат

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "хикори":

    Ставаш за опушване на мръвка ако те направят на чипс.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хикори

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Светнат":

    А за опушване на чипс, ако те направят на мръвка (бекон)?
  • 5 Мръсния Фикри

    2 0 Отговор
    Ще е вкусно, но не е за стари хора..!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ госпожа МАРИНОВА