21 Август, 2021 10:05 4 721 4

Рецепта на деня: Домашно сладко без варене

  • сладко-
  • без варене-
  • зимнина

Добрата новина е, че всички витамини, съдържащи се в плодовете, ще се запазят

Рецепта на деня: Домашно сладко без варене - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

• 2 кг ягоди, малини или къпини или други плодове по ваш избор

• 1 кг захар

• 500 мл вода

Начин на приготвяне:

Започнете с почистването и измиването на плодовете, а след това ги сложете в цедка, така че да могат добре да се изцедят и самата консистенция на сладкото да е по-гъста.

Докато избраните от вас плодове се изцеждат от излишната вода, можете да преминете към сваряването на сироп от вода и захар. Той трябва да е гъст, но не го оставяйте прекалено дълго време на котлона. Цветът не бива да е бял.

Изцедените плодове изсипете в тенджера и ги залейте със захарния сироп. Покрийте ги с капак и ги оставете така за известно време да престоят. Имайте предвид, че плодовете ще пуснат сок, който ще разреди сиропа.

След като сместа се охлади, изцедете течността и я оставете да ври за няколко минути. Залейте плодовете отново с нея. Каква е разликата между сладко, мармалад и конфитюр.

Тази процедура може да се повтори още веднъж, в зависимост от това колко гъсто желаете да бъде сладкото. След това разпределете плодовата смес в бурканчета и залейте плодовете с последния сироп, който е врял. Затворете бурканите много старателно и ги увийте в одеяло. След няколко часа можете да ги подредите на рафта в килера и да сте спокойни, че зимата ще имате под ръка вкусно и полезно сладко, с което да гарнирате всякакви вкусотии и да ги превръщате в кулинарни шедьоври, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шаш

    6 0 Отговор
    "Без варене", а е на котлона и ври.
  • 4 Слонът, моя неприятел

    1 0 Отговор
    Яжте едно кило захар, ко ме ентересува....!