Last news in Fakti

25 Август, 2021 09:13 6 763 4

Какво е лунна вода и какви са ползите от нея?

  • лунна вода-
  • кристали-
  • ритуал-
  • паоло лий-
  • виктория бекъм

Ритуал, любим на Виктория Бекъм

Какво е лунна вода и какви са ползите от нея? - 1
Снимкa: Shutterstock

Ако се интересувате от лечебни кристали като част от вашия уелнес режим, може би вече сте запознати с идеята да ги "зареждате".

За непознатите сред нас идеята е да оставите кристалите да се зареждат, използвайки силите на природата, включително да ги оставите на слънце, да ги заровите в земята за ден-два или да ги оставите под лунната светлина. Всичко това помага на кристала да се възстанови до пълния му енергиен потенциал и да се премахне всяка негативна енергия, която може да е поел след последното си зареждане, пише trafficnews.bg.

За всеки, който иска да разшири своите ритуали за уелнес, или за онези, които не притежават кристали, изглежда, че може да извлечете енергийни ползи от процеса на зареждане с използването на проста вода. Всичко, което трябва да направите, е да я оставите под лунната светлина. Този процес има смисъл предвид съществуващата връзка между Луната с водата (гравитационното привличане на Луната диктува океанските приливи и отливи), както и начина, по който всички ние изглеждаме емоционално свързани с нейните движения (мнозина приписват хаотично или бурно поведение с наличието на пълнолуние).

"Луната е небесно тяло, което работи по отношение на Земята и може да повлияе на неща като настроението ви, вътрешното ви равновесие, приливите и отливите и начина на работа на водните молекули", казва Паоло Лий пред Glamour. Той е основател на известния лунен спрей, който се използва дори от Виктория Бекъм. "Зареждайки водата с лунна светлина, вие всъщност заключвате цялата тази доброта в една бутилка!".

Какво е лунна вода?

Както най-вероятно сте се досетили от името, лунната вода е просто вода, заредена енергийно от лунната светлина. За допълнителни предимства можете да добавите някои кристали (просто се уверете, че водоустойчиви). Като обща информация, розовият кварц е чудесен за сърдечни проблеми, тюркоазът може да се използва за възстановяване, аметистът помага за съня, сапфирът насърчава мъдростта, а кървавият камък дава сила.

Кой цикъл от Луната е най-подходящ?

Според Паоло Лий, различните фази на лунния цикъл са най-подходящи за различни цели. Това, за което ще използвате водата, ще определи точно кога да я поставите под лунната светлина. Според Лий, новолунието е подходящо за "засаждане на семето", когато искате да постигнете нещо ново. Пълнолунието, от своя страна, бележи края на лунния цикъл, когато освобождавате стари навици и модели, които не са ви нужни повече.

Какви са ползите от лунната вода?

Казват, че лунната вода използва лунната енергия, за да ни помогне да изследваме емоциите си, да лекуваме и да съживяваме своята духовност. "Използването на силата и енергията, които Луната упражнява върху нас, е крайната цел", казва Паоло пред Glamour.

След зареждане през нощта, лунната вода може да се използва за къпане, за почистване на домакинството, в рутинната ви грижа за кожата и дори за пиене (при условие, че сте взели водата от подходящ източник). Всичко зависи от това върху какво искате да се съсредоточите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекар

    14 1 Отговор
    Пийте си редовно хапчетата, от ПСИХИАТЪРА!
    Особено по Пълнолуние.
  • 2 Венелина-

    7 1 Отговор
    ЖУРНАЛИСТ НА ГОДИНАТА, гласувам с две ръце
  • 3 Иван

    9 0 Отговор
    А ако сложиш ракия на лунна светлина какво ще стане - ще изветрее. За това си я пийте и не четете глупости!
  • 4 Бай Гума мишелинката

    1 0 Отговор
    А тва, де... но не съвсем.....!