Last news in Fakti

29 Август, 2021 22:26 7 048 9

Любимите кучета на аристократите

  • куче-
  • кавалер кинг чарлз шпаньол-
  • порода-
  • аристократи-
  • характеристики

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол е идеално куче, направено за градски живот

Любимите кучета на аристократите - 1
Снимка: shutterstock

Кучетата от породата Кавалер Кинг Чарлз шпаньол са популярни от векове. Били на почит в холандското и британско кралско семейство, любимци на американския президент Роналд Рейгън и на художниците Тициан и Ван Дайк. А куче от породата придружило собственичката си, шотландската кралица Мария Стюарт, по пътя към екзекуцията ѝ, пише каналът "Zoo Box" във vbox7. Ето и какво още трябва да знаем за породата Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол.

Положителни качества

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол е порода кучета, която е подходяща за семейства с малки деца и по-активни възрастни хора. Те са дружелюбни, привързват се лесно и се разбират чудесно и с други домашни любимци. Разбират се толкова добре със всички, че кучетата от тази порода не са особено подходящи за пазачи. Те са семейни кучета и обичат да са в компания на хора, затова е важно е да им обръщате достатъчно внимание. Смята се, че могат да успокояват и свалят нивата на стрес, затова са предпочитани от хора, които работят под голямо натоварване.

Любимите кучета на аристократите
Снимка: shutterstock

Характеристика

Кучетата от тази порода имат големи клепнали уши, удължена муцуна и големи кафяви очи. Козината им е копринено мека, като се допускат само четири варианта на оцветяването ѝ - блейнхейм - чисто бяла основа с кестеняви или златисто рижави петна, триколор - перлено бяла основа с черни и рижави петна, черно-рижав - черна основа с рижави петна, и рубинов.

Любимите кучета на аристократите
Снимка: shutterstock

Размери: Средни по размер. Достигат до 30-33 см височина.

Тегло: 6-10 килограма

Хигиена: Важно е кучетата от породата да бъдат сресвани поне веднъж седмично, а нужда от къпане имат веднъж в месеца. Особено внимателно почиствайте и ушите на кучето, за да не се възпалят.

Продължителност на живот: 12-16 години

Страна: Англия

Произход и история

През XIII век келтите докарват в Британия кучета, които много приличали на съвременния Кавалер Кинг Чарлз шпаньол. Първоначално се използвали за лов, но след известен период от време се превърнали изцяло в декоративна порода. Те стават любимци на аристократите, като се смята за признак на добър вкус, ако в дома на човек живее Кавалер Кинг Чарлз шпаньол.

Породата носи името на крал Чарлз II, който живее през XVII век. По това време в кралския двор кучетата от тази порода са изключително добре приети. За тях се смята, че са създадени от самия крал и затова имат толкова аристократичен вид.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мръсния Фикри

    6 4 Отговор
    Малко и страшно, нища го...!
  • 2 Нинова

    10 7 Отговор
    Очакваме утре да върнеш мандата, ние не сме крепостни с ти Васал.. Предполагме!
  • 3 Бойко Б

    13 2 Отговор
    е пудела на Меркел.

    Коментиран от #8

  • 4 Rattler

    7 2 Отговор
    Аз като аристократ, обичам "шнауцери" защото усещат мишките и плъховете от далеч!
  • 5 майката на костов

    9 9 Отговор
    БГ политици са любимите! Рументериер обича да го чешат по коремчето, христошпаньол зад ушите , а американската овчарка прокопи обича шумът на парите! Сладурестата харварска булонка е толкова любвеобилна , че си пада и по BDSM
  • 6 Цензора

    0 0 Отговор
    Обикновено съм против триенето. Но в случая няма нищо по същество. Само обичайните дивотии драснати с/ у някой и друг лев от политическа централа.
  • 7 ваймарер

    1 0 Отговор
    Кокер шпаньол са порода, дошла от испанския двор. Испания на немски е Шпаниен. Испанците са окупирали Холандия през 16 век. И после от Холандия пренасят псетата в Англия. Англичаните са били толкова захлюпени по онова време, че няма как да са създали шпаньол. Сега коргитата на кралицата да не са Елизабет-корги?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аристократа

    1 0 Отговор
    Да се похваля, че нашата любимка е от същата порода и се чувствам поласкан от статията. Скъпички са и за това са само за ценители на тези кучета. На Ганя някакъв помияр за без пари му стига...