8 Октомври, 2021 11:18 9 619 7

3 грешки, които правят месото жилаво и сухо

  • месо-
  • грешки-
  • сухо-
  • жилаво

Изкоренете тези 3 грешки и ще имате най-вкусното месо за вечеря

3 грешки, които правят месото жилаво и сухо - 1
Снимка: Shutterstock

Месоядците много държат на това стекът или пържолата им да бъдат приготвени идеално, така че с удоволствие да похапват от тях. За жалост не всяка домакиня е успяла да усвои тънкостите и спецификите при готвенето на месо, без значение от вида му. Както и сами знаете този продукт не е лесен за обработка и ако искаме да остане сочен отвътре и със златиста коричка отвън, то не бива да допускаме няколко основни грешки, пише actualno.com

Кои всъщност са те, ще ви разкажем в днешната статия. Затаете дъх и се пригответе да чуете истински полезна информация, свързана с приготвянето на месото.

Кои грешки никога не бива да допускаме, докато готвим месо?

1. Готвим охладено месо, което не е на стайна температура.

Това много малко кулинари го знаят. В повечето случаи, когато сме решили да готвим месо, бързаме да го извадим от хладилника и да го метнем в тавата. Това е първото, което трябва незабавно да коригираме, ако искаме наистина добър краен резултат.

2. Не подсушаваме повърхността на месото.

Поредната грешка, която да изкорените, ако искате много скоро да имате удоволствието да поднасяте на трапезата си наистина вкусно месо, което да възхити цялото ви семейство. В бързината дори не се замисляме, че едно толкова маловажно на пръв поглед действие, би могло да ни изиграе лоша шега и да рефлектира върху крайния вкус на пържолата.

3. Избираме да ползваме само олио или само масло.

Третата грешка, която любителите готвачи допускат. Когато решите да готвите месо, най-напред е добре да го запечатате. Винаги започвайте с олио и постепенно добавяйте малко масълце към тигана. Маслото придава неустоим вкус на пържолите, докато олиото може да издържи на високи температури и няма да загори.

Изкоренете тези 3 грешки и сме сигурни, че вашата местна вечеря ще е много по-вкусна, сочна и с апетитен вид!


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    38 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: вашата местна вечеря - не "местна", а "месна", прилагателно от "месо".
  • 2 Механик

    28 2 Отговор
    Да не говорим затова, че туй момиче, едва ли е готвило нещо различно от варени яйца.

    Коментиран от #7

  • 3 Грульо

    16 1 Отговор
    Паржоли ми дай, акъл не ми давай! :D
  • 4 НИЯ

    14 1 Отговор
    КАТО ГО ИМА МЕСОТО, ДАНО ЗНАЕМ КАК ДА ГО ПРИ ГОТВИМ. СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ЯДЕМ СИНТЕТИЧНО МЕСО. ТАКАВА Е ТЕНДЕНЦИЯТА.

    Коментиран от #5

  • 5 5ко

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "НИЯ":

    Да, това отдавна го тръби и бил гейТС.
  • 6 Сиганина с акордеона

    10 0 Отговор
    Месото е много важно да е младо и крехко....!
  • 7 май

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    тя яйцата само ги пипа