Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 13:15 6 411 4

Лесни стъпки как да оформите веждите си

  • вежди-
  • оформяне-
  • лице

Перфектната вежда е мечта за всяка дама

Лесни стъпки как да оформите веждите си - 1
Снимка: Shutterstock

Как да си направим перфектни вежди и коя козметика за вежди да използваме? В зависимост от грима, неговия характер и интензивност, интензивността на грима на веждите също се променя.

Перфектната вежда е мечта за много от нас. Как сами да си направите хубави вежди? Препоръчваме да експериментирате с веждите, за да развиете перфектната линия и цвят. Ако правите силен грим на очите - предлагаме веждите ви да са малко по-тъмни. Ако правите по-деликатен грим или „грим без грим“, струва си да си припомните, че по-деликатните вежди изглеждат много по-добре тогава. Как да си направим перфектни вежди? По-долу ще намерите проста инструкция, която си струва да опитате, пише actualno.com

Съобразете веждите с формата на лицето си

Преди да започнете да нанасяте грим за вежди, трябва да съобразите формата им с лицето си. Само тогава те ще изглеждат добре и ще оформят вашите черти. Как да го направим? Имаме няколко страхотни съвета:

- перфектни вежди за кръгло лице - светла триъгълна вежда е най-добрият избор за кръгло лице. Тази форма леко ще изостри чертите и ще направи лицето да изглежда по-тънко.

- форма на вежди за овално лице - тук си струва да се съсредоточите върху естествена форма, при условие че веждите образуват хубава дъга. Освен това те трябва да са относително тънки.

- вежди за квадратно лице - задачата на веждата тук е да смекчи чертите на лицето. Следователно те трябва да бъдат заоблени и гладки.

- вежди за триъгълно лице - перфектната форма на веждите ще бъде повдигната във външните ъгли и леко удебелена към носа. Това визуално ще стесни широкото чело.

Как да си направим перфектни вежди: стъпка по стъпка

1. Нанесете фон дьо тен, течност или ББ крем по цялото си лице. С дебела четка нанесете насипната прозрачна пудра върху веждите. Оформете космите, като ги срешете с четка, за да получите желаната форма на веждите.

2. Начертайте линия по долния ръб на веждата, която ще послужи като основа за перфектната арка. Флумастер или пастел ще бъде най-подходящ за това. Използвайте след това същия метод, за да маркирате кулминацията - а именно горната линия на веждите. Свържете линиите заедно към слепоочията и ги запълнете до 2/3 от дължината на веждите.

3. За да подобрите формата на долната граница на веждите и да придадете на линията естествен вид, можете да използвате матов нюанс в цвят, подобен на използвания цвят, който допълнително ще фиксира и ще направи грима издръжлив.

4. Напълнете вътрешната част на веждата и цялата повърхност, като разнесете козметиката, така че веждите да придобият естествен вид. Всеки излишък от продукта, нанесен върху веждите, може да бъде премахнати с четка за вежди или памучен тампон.

5. Последната стъпка при оформянето на веждите е да "почистите" зоната под веждите, което прави линията по-открита и окото осветено. Можете да го направите с помощта на коректор и матово бяла сенка за очи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    11 1 Отговор
    Фалшиви вежди, Фалшиви коси, Фалшиви гърди.... после защо няма истински мъже ‼️

    Коментиран от #3

  • 2 Дарт Вейдър

    2 2 Отговор
    Безразборно със сажди от печката, преди това медико едеал....немам нужда.... хахаха....!
  • 3 Лежи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    На таз кълка...!
  • 4 разбирач

    0 0 Отговор
    Хубавото си е хубаво. Това на снимката и без изкуствени вежди пак ще бъде хубаво.