Необходими продукти:
1 пакет спагети
50 гр. бекон
600-700 гр. домати
500 гр. телешка кайма
200-250 мл бира
3 стръка лук
2 скилидки чесън
1 с. л. сос Уорчестър
1 ч. л.риган
7 листа босилек
150-200 гр. кашкавал
сол, лют червен и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Беконът се нарязва на ивици и се изпича на сух тиган и от двете страни. Ивиците бекон се изваждат, а мазнината се запазва. Спагетите се сваряват.
Доматите се почистват от люспите и семето, и се пюрират.
Каймата се запържва в мазнината от бекона, намачква се, за да стане на трохи, и се налива бирата. Добавят се нарязаният на кръгчета лук и наситненият чесън и се овкусява със соса Уорчестър.
Наливат се пюрираните домати, подправя се с черен пипер и лют червен пипер и се посолява. Сосът се вари 15 минути, като 3 минути преди да се свали от огъня, се подправя с ригана. Непосредствено преди да се махне от огъня, се прибавят нарязаният на кубчета кашкавал и топлите спагети. Разбърква се и се ароматизира с наситнения босилек.
При сервиране всяка порция спагети се поръсва с нарязания на ситно и запечен бекон.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Защо боже...!?
10:07 27.10.2021
2 ddd
10:08 27.10.2021
3 Супер бе
10:27 27.10.2021
4 един от многото
11:06 27.10.2021
5 Ще ти заседне от бизон
12:03 27.10.2021
6 Le Chef
09:49 30.10.2021