Необходими продукти:
- 1.800 кг изчистена тиква
- около 350 грама захар
- 1 л прясно мляко
- 5 яйца
- 3 с.л. брашно
- 80 грама краве масло
- 2 бр. ванилия
За карамеления сос:
- 300 грама захар
- 200 мл течна сметана
- 30 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Тиквата се нарязва на парченца. Поставя се в тава и се поръсва с брашното. Разбърква се с ръце, за да могат парченцата тиква да се овалят в брашното. Прясното мляко се затопля и към него се прибавя захарта. Разбърква се до нейното разтваряне. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавя прясното мляко. Ароматизира се с ванилията.
Тиквата се залива с яйчно-млечната смес. Отгоре се нареждат парченца краве масло. Тиквата се пече на 200 градуса до зачервяване.
Приготвяне на карамеления сос:
Захарта се поставя в малка касерола и се карамелизира. Към нея се прибавя затоплената сметана. Тук трябва много да се внимава да не се изгорите, защото сместа пръска. Връща се на котлона и на слаба степен се бърка до разтваряне на карамела. Отстранява се от котлона и се добавя кравето масло. Разбърква се до хомогенност и се оставя да изстине. Печената тиква се поднася, полята с карамеления сос и с резенчета смокини от сладко, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Харесвам 🎃, само сготвени
10:09 04.11.2021
2 🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁14.11.НЕДЕЛЯ
10:12 04.11.2021
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:25 04.11.2021
4 Снимката
19:07 04.11.2021
5 надарена кака
07:58 07.11.2021
6 Спалня, баня или библиотека..?!
11:24 08.11.2021