Необходими продукти:
За тестото:
вода - 450 мл, хладка
мая - 20 г, прясна
брашно - 700 г
сол - 2 ч.ч.
свинска мас - 1 с.л.
За намазване:
свинска мас - 1 с.л.
За пържене:
Начин на приготвяне:
За тестото:
В подходящ съд смесете хладката вода, раздробената мая, солта и маста, след това постепенно добавяйте брашното и замесете тесто. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 25 минути на топло място.
След това замесете тестото за мекици на набрашнена работна повърхност и с точилка го разточете в по-голям кръг.
Загрейте една супена лъжица мас и покрийте кората.
Завийте на руло и нарежете на 7 парчета. Увийте краищата на всяко парче и оставете да престоят 15 минути. След това се разделя с точилка в кръг с големината на тиган за пържене.
Пържете в загрята мазнина до златисто кафяво от двете страни.
Оставяйте готовите мекици върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервирайте със сирене, кисело мляко, айвар или като сладък вариант със сладко, мармалад.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 dddddd
10:07 05.11.2021
2 Изглеждат
10:08 05.11.2021
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #6
10:09 05.11.2021
4 айдее
Коментиран от #5
10:10 05.11.2021
5 Игор
До коментар #4 от "айдее":
Две чаени чаши сол не са ли много?10:19 05.11.2021
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Да еде мекици и качамак
10:32 05.11.2021
8 Горублянския
10:33 05.11.2021
9 Вели
Коментиран от #10
11:06 05.11.2021
10 РОН ДЖЕРЕМИ
До коментар #9 от "Вели":
Хапвай смело мекици Вели, после шЪ Тъ мъндръсам да изразходиш калориите ;)11:12 05.11.2021
11 Тоя-оня
13:41 05.11.2021
12 Хапвай смело Гоше от гарата,
13:51 05.11.2021
13 На бабати шортите
21:51 05.11.2021
14 Дедо Гого майстор готвач-разбирач
10:59 08.11.2021