Необходими продукти:
4 филийки хляб
2 яйца
2 супени лъжици пудра захар
200 грама прясно мляко
Канела – една шипка
Индийско орехче – една чаена лъжичка
Масло – за пърженето
Начин на приготвяне:
Изсипете всички съставки в по-голяма купа. Разбъркайте всички съставки добре.
Разтопете маслото в нагорещен тиган.
Потопете филийките хляб в получената смес и ги оставете за известно време, за да попият от сместа, докато маслото се загрее.
Запържете хлебчетата в горещо масло от двете страни до получаване на златиста коричка, пише jenata.blitz.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лост
-Има!
-Има ли масло?
-Има!
-Има ли салам?
-Има!
-Искам палачинки!
10:14 10.11.2021
2 Много френски
Коментиран от #3
10:47 10.11.2021
3 Коко
До коментар #2 от "Много френски":
В Америка се нарича "френч тоустс" и се смята за много европейска, тоест "по-така" закуска. Затова. В България гези филийски също са внесени от френската кухня и се наричат "пържени филийки с яйца и захар".17:53 10.11.2021