Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 17:15 9 196 19

Неофициален траур в чалга гилдията заради Денис Теофиков

  • денис теофиков-
  • траур-
  • чалга

"В памет на Денис преустановявам участията в период за 40 дни. Като негов близък приятел, брат и колега", заяви прочувствено Антонио

Трагичната смърт на Денис Теофиков не само шокира музикална гилдия, но и направи така, че много от изпълнителите да се замислят сериозно за последствията от славата, блясъка и бързото темпо, с което вероятно иначе неусетно са свикнали. Колеги на талантливия млад изпълнител, който си отиде без време от този свят, до такава степен са стресирани от случилото се, че прекратяват участията си за 40 дни, защото са в траур.

Един от първите, обявили подобно решение, се оказа Антонио, който преди година се преквалифицира от професионален боксьор в попфолк певец. "В памет на Денис преустановявам участията в период за 40 дни. Като негов близък приятел, брат и колега", заяви прочувствено Антонио, който е част от чалга империята на "Пайнер". Младият изпълнител почете загиналия си приятел и като си направи татуировка на сърце с послание за Денис.

Най-малката фолкпевица Данна също почете Теофиков, като си изрисува ръката със сходна татуировка като на починалия си колега. Действията на Антонио бяха последвани и от едни от най-известните певец и певица от младото поколение, които са сред любимците на подрастващите - Малката и Александър Робов.

Припомняме, че в края на миналата година Малката и Теофиков пуснаха парчето "Локдаун", в което гневно пеят срещу мерките, довели до затваряне на ресторанти и заведения. А през пролетта на 2020-та пуснаха парчето "И това ще отмине", което описваше затягането на мерките у нас. Двамата успяха да направят невижданите над 15 милиона гледания в интернет, а още по-впечатляващото е, че видеото беше заснето в домашни условия и се превърна в нещо като неофициален чалга химн на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копи пейст

    26 6 Отговор
    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.

    Коментиран от #10

  • 2 Спас Николов

    29 7 Отговор
    Чалгаджиите да спрат завинаги да врякат.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 8 Отговор
    ЛОГ ДА ГО ПРОСТИ
  • 4 динозавър

    21 5 Отговор
    Вече прекалихте. Все едно, че само този Денис е починал/бог да го прости момчето/, но вече ни втръсна само за него да четем и слушаме.

    Коментиран от #12, #13

  • 5 ????

    21 8 Отговор
    Браво на Антонио, който и да е той. Подбрал е точния момент, що да се хаби при празни заведения докато премине пандемията все ще са в траур. Обърнахте смъртта на този във фарс. Добре, че умря, та да научат името му 96% от българите.
  • 6 наум

    10 4 Отговор
    Всичките са един дол дренки
  • 7 Раданч Татлъту

    4 5 Отговор
    А Радев нема ли да обяви една седмица национален траур?🤡🙉👍
  • 8 Кики

    3 9 Отговор
    И аз съм в траур , вчера някой премазал с кола кварталния помияр
  • 9 Chalgakiller

    16 5 Отговор
    След "пеещата" проституция през 90-те и останалите кръчмарски изпълнения, да се говори за изкуство, култура и музикални стилове в популярната музика е меко казано нелепо. Ако утре чалгата умре тотално, няма да липсва на никого.

    Коментиран от #11

  • 10 😈😈😈😈

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "копи пейст":

    Браво много хубав и точен коментар .
  • 11 Анти чалга

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Chalgakiller":

    Яко и точно . Когато умре някой рок, поп или някой творец в друг стил музика . Се пише за за да се знае . А когато някой от чалга гилдията има проблем или умре тормоз по няколко месеца .
  • 12 А ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "динозавър":

    АКО ЦЯЛАТА ГРУПА „ПИОНЕР ”СКОЧИ ОТ СОСМИ БЛОК В СТУД.ГРАД😱😱 👋👋
  • 13 Винкело

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "динозавър":

    Мда... 37 статии от 24 октомври насам.
  • 14 Валентин

    2 4 Отговор
    Най-добре всички чалгари да замлъкнат завинаги в памет на момчето. Поне нещо добро да излезе за БГ от цялата работа.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 О боже мой!

    2 0 Отговор
    Страхотни коментари!Злобеене, подиграване и злорадстване за една човешка смърт!То не стига,че млад човек со отишъл, те почнали да се възмущават дали бил чалгар или не.Души ли нямате,сърца ли нямате,безсмъртни ли сте?Бездушие голямо в тез видни интелектуалци, дето не понасят чалга.Да Денис е от топ темите,защото е нелепо ,че умира така млад,а не защото е от чалга бранша,и защото е извадка от стотиците български деца ,които си отиват рано и никой не прави нищо!!!!!!!Но важното е да сеем омраза!Затова това и ще жъне!Почивай в мир ,момче,хората много ги дразни,че си умрял.