Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 10:48 1 815 2

Продадоха последната рокля на Ейми Уайнхаус

  • ейми уайнхаус-
  • търг-
  • рокля-
  • последен концерт

Продадената рокля, е част от колекция от близо 800 вещи на изпълнителката, продавани на аукциона на къща "Julien's

Продадоха последната рокля на Ейми Уайнхаус - 1
Снимка: Shutterstock

Продадоха на търг за 243 200 долара роклята, с която легендарната британска певица Ейми Уайнхаус е била облечена по време на последното си изпълнение.

Зелено-черната рокля е дело на дизайнерката Наоми Пари. Ейми е била облечена с нея по време на последния ѝ концерт в Белград през 2011 г. Само месец по-късно, на 23 юли, 27-годишната изпълнителката беше намерена мъртва в дома ѝ, пише epicenter.bg. По-късно стана ясно, че е починала от алкохолно натравяне.

Публично беше известно, че певицата има проблеми с алкохола и наркотиците.

Продадената рокля, е част от колекция от близо 800 вещи на изпълнителката, продавани на аукциона на къща "Julien's", от нейните родители. Приходите от продажбите отиват за фондация "Ейми Уайнхаус", подмомагаща млади хора, борещи се със зависимостите. До момента вещите ѝ са донесли приходи от около 4 млн. долара.

Сред другите, по-популярни артикули, продадени на търга, е червена чанта във формата на сърце по поръчка на Moschino. Ейми я е използвала на наградите "Brit Awards" през 2007 г. Чантата е продадена за 204 800 долара.

Жълтеникаво-черният гащеризон на Temperley London, носен от изпълнителката по повод 90-ия рожден ден на Нелсън Мандела, пък беше оценен на 1000 долара. Въпреки това той беше продаден за близо 121 000 долара.

Чифт розови балетни пантофки пък бяха оценени между 12 500 и 19 200 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нарко дЕдо

    1 2 Отговор
    A кюлотите кога?
  • 2 Бончо

    4 3 Отговор
    Много грозна и алкохоличка.