16 Ноември, 2021 10:05 2 367 0

Рецепта на деня: Джинджифилов сладкиш

  • сладкиш-
  • десерт-
  • паркин-
  • кленов сироп-
  • овесени ядки-
  • какво да сготвя

Десерт от северна Англия, известен като паркин

Рецепта на деня: Джинджифилов сладкиш - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

110 г масло
110 г черна меласа
200 г кленов сироп
100 г кафява захар
200 г брашно с набухвател

1 с.л. джинджифил на прах
1 чаена лъжица сода
110 г овесени ядки
1 яйце
100 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса. Намажете правоъгълна форма за печене и поставете хартия.

В касерола смесете маслото, меласата, кленовия сироп и захарта. Оставете да се разтопи напълно, като разбърквате почти постоянно. Свалете от котлона преди да е завряла сместа и я оставете да изстине за малко.

В голяма купа пресейте сухите съставки. Добавете и овесените ядки. Внимателно и бавно започнете да наливате течната смес, като разбърквате. Добавете и яйцето. Ще се получи гъста смес. Разбъркайте добре с лъжица, колкото можете. Излейте сместа в тавата за печене. Печете за 90 минути или до суха клечка.

През първия час от печенето не отваряйте фурната, защото паркинът ще спихне. След като сте се убедили, че сладкишът е готов, извадете го и го оставете да си почине за през нощта. На сутринта нарежете на квадратчета и сервирайте, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА