Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 10:55 1 992 2

9-годишно момче - най-младата жертва от концерта на Травис Скот

  • травис скот-
  • дестивал-
  • астроуърлд-
  • концерт-
  • тълпа-
  • жертва

Момчето бе в кома, след като бе премазано от развилнялата се тълпа на фестивала

9-годишно момче - най-младата жертва от концерта на Травис Скот - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Момче на 9 години от Далас стана най-младата жертва, починала от наранявания, получени по време на блъсканицата на музикалния фестивал Астроуърлд в Хюстън, хедлайнер на който беше рапърът Травис Скот.

Езра Блаунт от Далас е починал в неделя в Детска болница в Хюстън, Тексас, съобщи семейният адвокат Бен Кръмп.

Детето е било поставено в медицинска кома, след като е получило сериозни наранявания при сблъсъка с тълпата на 5 ноември по време на изпълнение на хедлайнера на събитието, събрало на едно място около 50 хиляди души, по официални данни на американската телевизия CNN.

Момчето е получило тежки увреждания на мозъка, бъбреците и черния дроб, след като е било "ритано, стъпкано и почти смазано до смърт", според дело, което семейството му е завело срещу Скот и организатора на шоуто - "Live Nation".

Семейство Блаунт иска обезщетение от минимум 1 милион долара.

Малкият Езра Блаунт е десетата жертва на фаталния фестивал. Останалите девет са на възраст между 14 и 27 години, припомня БТА. При блъсканицата пострадаха над 300 души.

Заради трагедията мероприятието беше преустановено, като вторият фестивален ден бе отменен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    При 50 000 откачалки 300 пострадали е капка в нищото !!! Що се отнася за този 9 годишен ХЛАПАК, не му е било там мястото !!! Къде са били неговите РОДИТЕЛИ ???