Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 10:58 1 562 3

Ким Кардашиян спаси 130 бежанци (ВИДЕО)

  • ким кардашиян-
  • спасителна операция-
  • спасителна мисия-
  • бежанци-
  • афганистан-
  • отбор

Кардашиян участва в евакуацията на женския афганистански отбор по футбол

Ким Кардашиян спаси 130 бежанци (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Риалити звездата Ким Кардашян има армия от фенове по целия свят. Верните ѝ фенове е я обичат не само заради блестящия ѝ живот и смелите тоалети, но и заради активната ѝ социална дейност, особено през последните години. От години тя се опитва се да се бори с несправедливостта на американската съдебна система, насърчава признаването на арменския геноцид и помага на жените предприемачи.

Най-пресният случай обаче е спасяването на 130 души от Афганистан, предава РИА Новости.

След смяната на правителството в Кабул стана ясно, че оставането в страната е опасно за жените, особено за спортистките. Спортът за нежния пол вече е забранен, а членовете на националните отбори не правят изключение от новите правила.

"Талибаните преследват жени журналистки, съдии и активистки. В Афганистан има домове за сираци, в които продават сираци за пари. Най-големият проблем е, че афганистанците няма къде да избягат", твърди Ким Кардашиян.



Заради това риалити звездата е решила да помогне на афганистанските национални състезателки по футбол.

30-те спортистки заедно със семействата си успяват да напуснат страната и се озовават в съседен Пакистан. Но и там изобщо не било безопасно, а общо групата наброявала 130 души.

"Много от тези семейства са напуснали домовете си, когато талибаните завзеха властта. Домовете им са били опожарени. Някои от роднините на момичетата са били убити или затворени, така че за нас беше важно да действаме бързо, за да отведем тези, които избягаха от Афганистан", заяви бившият капитан на националния женски отбор на Афганистан по футбол Халида Хит.


Американският равин и основател на благотворителна организация Моше Маргаретън помогнал на афганистанците с британски визи, но се обърнал за помощ и към семейство Кардашиян. Ким моментално взела проблема присърце и платила целия полет на групата до САЩ.

„За мен е голяма чест да участвам в мисията за спасяването на афганистанския юношески отбор! Всички момичета имат право да бъдат каквито желаят да станат. Те са пълни със смелост, жалко е, че трябваше да напуснат страната само заради любовта им към спорта", написа Кардашиян в пост в социалните си мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кимка

    13 1 Отговор
    А настани ли ги на ливадата в задния си двор?
  • 2 Спас

    10 1 Отговор
    ..... спасила ги в Пакистан....... Хахахаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.