25 Ноември, 2021 10:42 6 637 9

Не топлете повторно тези храни

  • храна-
  • повторно затопляне-
  • опасно за здравето-
  • загуба на полезни вещества

Те могат да бъдат опасни за здравето ви

Не топлете повторно тези храни - 1
Снимка: Shutterstock

Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат определени щети върху организма ни? За да се възползваме максимално от полезните свойства на храната, ние трябва да я консумираме на момента или да избягваме повторното ѝ затопляне, тъй като то може да се окаже вредно за нашето здраве, пише actualno.com. Ето защо.

Цвекло

Съдържанието на нитрати в цвеклото е полезно за човешкия организъм, с изключение на моментите, в които този натурален продукт преминава през топлинна обработка.

Пиле

Високото ниво на протеини в пилешкото месо може да причини проблеми с храносмилането, ако продуктът се затопли 1-2 дни след приготвянето му. Ако наистина желаете да консумирате ястието, най-добре е то да бъде охладено.

Картофи

Колкото по-дълго време престояват картофите, толкова повече тяхната хранителна стойност намалява, което в крайна сметка може да превърне ястието в токсично за организма.

Гъби

Гъбите винаги трябва да се консумират след приготвянето им, тъй като съставът на протеините в тези натурални продукти може да се измени и да доведе до проблеми с храносмилането.

Спанак

Повторното затопляне на спанака е опасно, поради високото количество на нитрати в него, които могат да доведат до канцерогенеза.

Яйца

Яйцата стават токсични, когато са изложени на висока температура. Вие трябва да отбягвате повторното затопляне на варени или бъркани яйца, тъй като консумацията им може да се отрази на стомаха ви.

Целина

Целината не бива да се претопля, също както спанака, тъй като тя съдържа високо количество нитрати. Този натурален продукт се добавя предимно към супи и други ястия и в случай че вие искате да ги консумирате топли, е нужно да премахнете съответния зеленчук от тях преди обработка.

Ряпа

Ряпата съдържа високо количество нитрати, които могат да се окажат вредни за здравето, ако продуктът се консумира непосредствено след повторното му претопляне.

Следващият път, в който отидете към хладилника, с цел да си претоплите нещо за ядене, погледнете списъка с неподходящи храни, за да направите услуга на храносмилателната си система, като я защитите от "прегряване".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хоясан

    11 0 Отговор
    Шuт от БУЛ...
  • 3 Санохой

    12 0 Отговор
    Бyлшuт така добре ли е
  • 4 Дедо

    6 0 Отговор
    Биляноо, дай на Буба леб...
  • 5 Другарко Найденова,

    4 0 Отговор
    Всичко е скъпо, не се изхвърлят продукти, максимално се използват, който има гажета богати да ги,, поддържа,, мисли за повторното претопляне, айде претоплете ряпа, пък си хапнете, също като стара жена, минала през милион процедури при другаря,, Георгиев,,....!
  • 6 Ко каза ко

    2 2 Отговор
    Кой ги яде изобщо тия храни ???
  • 7 ИВАНОВА

    7 1 Отговор
    Ако някой топли ряпа-да ми се обади ! Велики глупости!
  • 8 PE6OGOLF4E

    2 0 Отговор
    Статията е "уникална",точно като медията в която се намира....а иначе НИКОГА,НИКОГА не изполозвайте уреда от снимката....
  • 9 Само един може..!

    3 0 Отговор
    Да претопли ряпа, сигурна съм и други правеха това, но се правят на,, моми,, да, не се излагат пред,, ергените,,....!