25 Ноември, 2021 13:41 6 782 6

Снимка на азиатка за Dior предизвика възмущение

  • азиатка-
  • dior-
  • снимка-
  • възмущение

Според някои китайски медии затвърждава отрицателните западни стереотипи за азиатските лица

Снимка на азиатка за Dior предизвика възмущение  - 1
Снимка: Shutterstock

Китайска модна фотографка се извини за своето "невежество", след като снимка, която е направила за френската луксозна марка Dior, предизвика възмущение.

Снимката на Чен Ман показва жена, която според някои китайски медии затвърждава отрицателните западни стереотипи за азиатските лица.

"Обвинявам себе си за незрялостта и невежеството си", написа 41-годишната Чен Мон в социалната платформа Weibo.

От Dior заявиха, че снимката, която неотдавна е била показана на изложба в Шанхай, вече е премахната.

"Dior, както винаги, уважава чувствата на китайския народ... Ако се случат някакви грешки, Dior е отворена за получаване на обратна връзка и готова да ги коригира навреме", написа модната къща в своя акаунт в Weibo, като добави, че снимката е произведение на изкуството, а не търговска реклама.

Снимката бе показана за първи път на 12 ноември, но веднага предизвика остра негативна реакция в местни медии, съобщи Шоу Блиц.


В редакционна статия на Beijing Daily моделът от снимката на Dior е описан като жена "с мрачно лице и зловещи очи".

"Фотографът се заиграва с естетическите вкусове на западния свят", се казва в редакционния материал. "В продължение на години азиатските жени винаги са изобразявани с малки очи и лунички, за да съответстват на стереотипната гледна точка на Запада, но китайският начин да се оценява изкуството и красотата не може да бъде изкривяван така".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джедай

    19 6 Отговор
    Сниманото лице наистина е грозно направено. Дали е азиатка или европейка няма толкова значение.Идеите,които се внушават със снимката на такова лице са безобразни!
  • 2 Адвокат

    5 7 Отговор
    На мен ми харесва, даже я намирам много красива и секси!
  • 3 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    8 2 Отговор
    Това не е просто чанта а Lady Dior емблематичната чанта на модна къща Dior.
    Принцеса Даяна се
    се влюбва в тази чанта, чантата която след това носи за всички поводи.В днешно време има много модели различен цвят ,раса какви им са проблемите на азиатците те и на Dolce Gabbana бяха ядосани за китайката която яде пица с техните клечки голям шум за нищо .Следващият път да поканят българка за снимки и няма да има проблеми !

    Коментиран от #4

  • 4 devil

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Да им станем по едно рекламно лице двамата със теб ,от мен менаджрството

    Коментиран от #5

  • 5 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "devil":

    Мария Грация е виновна тази година шоуто се проведе в Шанхай, Китай -
    Dior Fall 2021 Collection .Да я беше направила в България що не нещо с български мотив.Китай не ми харесват в последно време малко расисти си падат ти не стига че ги уважли като държава .Ама си правят операция на очите да приличат на европейци .Носят само европейски марки свалиха кимоното и джапаните ....Мария Грация не ми харесва като дизайнер дано скоро я заменят . Dior Saddle Bag повече ме кефят но lady dior с китайката е митичен модел и не намирам повод за извинение .Нямам нищо против да ни вземат за реклама ,всичко се случва няма време да се ходи до Париж на кастинг по всяко време има оферти за какво ли не.Много хора получават ангажимент не се майтапя .Просто трябва да живееш в Париж или да следиш оферти и пътуваш често до там

    Коментиран от #6

  • 6 devil

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Може защо не