Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 09:12 6 236 2

Почина аборигенът от "Дънди Крокодила"

  • дейвид гулпилил-
  • абориген-
  • дънди крокодила-
  • почина

Актьорът Дейвид Гулпилил е издъхнал в дома си в Мъри Бридж в Южна Австралия на 68-годишна възраст

След битка с рака на белия дроб почина актьорът Дейвид Гулпилил, известен най-вече с ролята си в "Дънди Крокодила", съобщиха австралийски медии.

Гулпилил е издъхнал в дома си в Мъри Бридж в Южна Австралия на 68-годишна възраст, а новината за смъртта му беше потвърдена от неговата дъщеря.

Дейвид Гулпилил е определян за един от най-великите австралийски аборигени актьори. Участвал е в много хитови филми, носител е на наградата "Арчибалд".

Гулпилил е роден и израснал в племе. Благодарение на невероятните си танцови умения е забелязан от британския режисьор Никълъс Роуг. Невероятната красота и талант на младежа моментално го превръщат в звезда, припомня Нова тв. Той пътува из целия свят, запознава се с известни личности и е представен на държавни глави. По време на тези пътувания той се срещна и с Джон Ленън, Боб Марли, Мохамед Али и Брус Лий.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръсник

    35 0 Отговор
    Поклон
  • 2 Потурко

    43 0 Отговор
    Да почива в мир!