Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 09:39 4 673 9

Колко да яде кучето, за да е здраво?

  • куче-
  • домашен любимец-
  • хранене

Кучетата се чувстват по-добре, когато се хранят по-рядко

Колко да яде кучето, за да е здраво? - 1
Снимкa: Shutterstock

Кучето е пълноправен член на семейството и неговото здраве е не по-малко важно от нашето. В основата на доброто му здраве е храненето - не само като качество, но и като количество и честота, пише trafficnews.bg.

Експеримент с 24 хиляди кучета доказва връзка между хранителните навици, когнитивните функции и цялостното им здравословно състояние, като установяват, че тези, които се хранят само по веднъж на ден, имат по-малка вероятност да развият различни заболявания, свързани с напредването на възрастта, като ортопедични, гастроентерологични, уринарни, дентални и на черния дроб.

Кучетата се чувстват по-добре, когато се хранят по-рядко, заради ловните инстинкти, наследени от техните предци вълците, които могат да издържат с дни без храна. Намаляването на калорийния прием при домашните любимци се свързва с по-голяма продължителност на живота.

На базата на много информация, предоставена от собствениците на кучетата, както и чрез различни тестове, сега изследователите установяват, че тези животни, които се хранят по веднъж на ден, имат по-малко когнитивни проблеми и повечето системи в организма им функционират по-ефективно.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    3 8 Отговор
    Колкото и да яде,рано или късно ще го тръшне некой кучешки короновирусъ!🐕‍🦺🐕‍🦺🐕‍🦺☠☠☠
  • 2 русенец

    2 3 Отговор
    Доколкото разбирам питате колко трябва да храним тъщите си. Много, докато се пръснат от ядене, а ние намерим спокойствие.
  • 3 покруса

    4 15 Отговор
    Кучето е пълноправен член на семейството и скоро сватби ще му организират,ще чакат новородени кученца в родилния дом и ще им издават лични карти. ПРОСТОТИИ,СЪР!
  • 4 Факт

    15 4 Отговор
    Не важно колко, а с какво!С тия гранули убиваме бавно животните!

    Коментиран от #5

  • 5 hahaha

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Едно куче научили се да си яде л...та,цял живот ги яде.Нродна мъдрост.

    Коментиран от #6

  • 6 Раданч Татлъту

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "hahaha":

    Много добре му го каза!🐕‍🦺👍
  • 7 Зевзеков

    4 7 Отговор
    Аз пък тъкмо научих хайванчето ми да не яде и то се гътна :(
  • 8 един от многото

    4 7 Отговор
    Кучето е добре да яде веднаж на ден , Ако става въпрос , за бой , когато си отстоява кучешките инати , може и повече!
  • 9 нйко

    4 5 Отговор
    Адмирации за темата . А колко ядат 60% гладни деца и пенсионери не е важно . БРАВО за темата . СИТИЯ на ГЛАДНИЯ не ВЯРВА . И така до КРАЯ на БЪЛГАРИТЕ .