Last news in Fakti

3 Декември, 2021 11:54 1 772 4

Меган Маркъл победи окончателно таблоид в съда

  • меган маркъл-
  • съд-
  • таблоид-
  • победа-
  • дело

Бащата на Меган получил лично писмо от нея, което препраща за отпечатване към медиите

Меган Маркъл победи окончателно таблоид в съда - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британски съд отхвърли възраженията на таблоида "Mail on Sunday" срещу предишно решение, че е нарушил личното пространство на съпругата на принц Хари - херцогинята на Съсекс Меган, като е отпечатал откъси от писмо, написано от нея до баща ѝ, съобщиха световните информационни агенции

Меган заяви след обявеното съдебно решение, че тази победата е за всички, които се страхуват да защитават нещо, което са смятали, че е правилно. Тя добави, че е време вестникарската индустрия да се промени.

Меган изпраща писмото на баща си през август 2018 година, три месеца след сватбата си с принц Хари.

Отхвърлянето на обжалването спестява необходимостта Меган да се яви на процес, на който и баща ѝ, с когото са в лоши отношения, би дал показания.

Адвокат на вестника каза преди месеци, че Меган е написала писмото със съзнанието, че то може да бъде отпечатано. Тя обаче отхвърли това предположение.

На изслушване в съда миналия месец обаче юридическият екип на вестника предостави изявление от бившето ѝ пресаташе Джейсън Науф, че тя и Хари са обсъждали да сътрудничат на авторите на биография за тях - нещо, което Меган преди отричаше. Меган се извини, но каза, че не е подвела съзнателно съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 чичо скрудж

    3 0 Отговор
    Като я облекат прилично изглежда много добре жената. А това, че води за носа съпруга си и прави поразии за другата част от кралското семейство и истинската красавица Кейт е друга работа. Не става за принцеса Меган. Иначе циците й са супер.