2 07710

Рецепта на деня: Домашна дебела пица

  • пица-
  • салам-
  • какво да сготвя

Лесно и вкусно за радост на цялото семейство

Рецепта на деня: Домашна дебела пица - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 грама тесто за пица

100 грама салам

150 грама кашкавал

100 грама доматено пюре

1 чушка

сол, черен пипер, риган

Начин на приготвяне:

Взимате тава и я намазвате с малко мазнина. След това тестото се разстила с ръце. Идеята е да остане по-дебело от обикновена пица. Най-вкусно става, ако е домашно.

Слагате го за 10 минути в загрята на 200 °C фурна. Вадите блата за пица и го намазвате с доматеното пюре. Поръсвате с подправки, например риган. Нареждате нарязания салам, зеленчуци и други добавки по желание. Накрая настъргвате кашкавал, обилно да покрие пицата. Връщате във фурната и печете пак на 200 °C за около 20 минути или до готовност

Ако е необходимо повече, оставяте само на горно печене. Изваждате тавата и прехвърляте в голяма чиния или в по-малки, нарязана на парчета. Консумирате, докато е топла. Получават се страхотни хрупкави парчета дебела пица, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    6 0 Отговор
    Много постна тази рецепта за пица, по дянковски.
  • 2 Обесен Язовец

    13 0 Отговор
    Как пък не сподели, как се прави тестото? Заради такива, като теб децата купуват полуфабрикатите от големите вериги и удрят на мързел! Станали баби една баница не могат да направят за мекици и погача дума да не става!
  • 3 Винкело

    11 0 Отговор
    10 + 20 минути на предварително готови 200 градуса... Имате ли представа какво ще стане от блата и от кашкавала?

    Коментиран от #5

  • 4 111

    8 0 Отговор
    Пицата не трябва да е дебела и хрупкава! И най-важното е рецептата за тестото, а точно тя липсва!
  • 5 нннн

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Винкело":

    За дебела пица 30 Мин бива. Но кашкавала - накрая и изключваш фурната.
  • 6 Това не е

    5 0 Отговор
    пица, гарнирана питка. Тъпо.
  • 7 абе

    1 0 Отговор
    отровния салам си го яж ти,опитай с риба тон консерва и ще забравиш тия канцерогенни салами
  • 8 Ах, Вени, ти палава

    1 0 Отговор
    пицарке... Ще ти изпапкам пицата... 😋
  • 9 Воисил Граматик

    1 0 Отговор
    Аз пици и разни салами не ям. Рибата един тон от консерва е хубава,вкусна,ама е две хапки.
  • 10 Пиер Хатет

    1 0 Отговор
    блатът не трябва да е дебел не е нужно ,