Необходими продукти:
праз - 1 стрък
олио - 150 мл
чесън - 3 скилидки
гъби - 300 грама пресни
моркови - 1 брой
целина - 0. 5 глава
доматен сок - 100 мл
червен пипер - 1 с.л.
ориз - 200 грама
черен пипер - на вкус
кисело зеле - 1 глава малка
чубрица - 1 щипка
джоджен - 5 - 6 листенца
зелев сок - 200 мл
Начин на приготвяне:
Нарежете праза и чесъна на ситно, гъбите и целината на малки кубчета, а моркова на ренде. В дълбок тиган нагрейте половината олио, към него прибавете праза, целината, гъбите и моркова.
Запържете за около 10 минути и добавете ориза. Когато оризът придобие стъклен цвят добавете доматения сок, подправките и запържете за кратко.
Добавете 200 мл топла вода и посолете, варите на бавен огън докато ориза поеме водата при непрекъснато бъркане.
С така приготвената плънка завийте сармички, наредете ги в тава и залейте със зелевия сок и останалата част олио.
Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете за 1 час, след което премахнете фолиото и доизпичате за 15-20 минути, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 теодор
10:43 13.12.2021