16 Декември, 2021 17:15 3 852 3

Направете тези неща преди 2022-ра да настъпи

  • 2022-
  • цели-
  • благодарност-
  • ново начало

Имаме нужда от награда, за това че преминахме през 2021-ва

Направете тези неща преди 2022-ра да настъпи - 1
Снимка: Shutterstock

Последните месеци не бяха никак лесни и затова решихме, че всеки от нас се нуждае от списък, с чиято помощ да си даде сметка за пътя, който е изминал, за да може да започне идната година начисто, пише zajenata.bg. Направете си чаша ароматно кафе, вземете със себе си любимия си тефтер и да започваме!

1. Купете си нещо, което ще ви достави удоволствие

Имаме нужда от награда, за това че преминахме през 2021-ва, нали? За това ви предизвикваме в края на тази трудна година да си подарите нещо, което ще ви достави удоволствие. Нов гушкав пуловер, ароматна свещ, скраб за тяло или пък книга? Ако имате други подходящи идеи, ще се радваме да ги споделите с нас като коментар. Винаги имаме нужда от малко допълнително вдъхновение.

2. Направете си рекапитулация

За да видите къде се намирате в живота си, да оцените постигнатото и да си поставите нови цели, винаги е добре да си направите рекапитулация на изминалата година. Замислете се каква беше тя за вас, какво спечелихте, какво изгубихте и какво научихте през изминалите 12 месеца.

3. Напишете си списък с цели

Списъкът с цели е нещо задължително за подобаващо начало на всяка нова година. Не е нужно той да бъде дълъг, достатъчно е да бъде изпълним спрямо вашия график, мотивация и желание.

4. Довършете започнатото

Ако имате мини проекти, обещания от миналата година и дори недовършени книги, сега е моментът да затворите техните страници и да ги оставите зад гърба си. Дори да не успеете с всичко, можете да прехвърлите оставащите задачи в списъка за идната година.

5.Направете си списък с благодарности

2021-ва със сигурност не беше перфектна, но животът винаги ни дава неща, за които да бъдем благодарни. Може би сте срещнали нов приятел? Научили сте се да правите нови сладки? Започнали сте да медитирате или пък да тренирате повече? Колкото малки или големи да са постиженията ви за изминалите 12 месеца, ще се почувствате чудесно, след като ги запишете на лист хартия. Гарантираме ви!

6. Прекарвайте по-малко време в социалните мрежи

Никога повече няма да имате шанса да преживеете 2021-а година, затова защо да си губите времето, гледайки как другите живеят живота си в социалните медии? В оставащите дни до края на годината, изберете позитивни занимания, които ви връщат в настоящия момент - тук и сега.

7. Упражнявайте се

Въпреки че си говорим за новото начало на годината, всъщност обаче всеки един ден е ново начало, а упражненията са изключително важни, за това да бъдем здрави, жизнени и да усещаме енергията си правилно.

8. Прекарайте малко време със себе си

Често ни се случва да нямаме възможност да останем насаме със себе си и със своите мисли. Истината обаче е, че за да планираме, за да усетим истинските желания и интуицията си, е жизненоважно да отделим време за себе си.

9. Разчистете дома си

Пространството, в което живеем влияе непрекъснато на подсъзнанието ни, за това е чудесна идея да го разчистите. Разделете се с нещата, които не използвате, с всичко счупено и непотребно, за да отворите ново пространство за нещата, които наистина ви вълнуват и ви карат да се чувствате живи.

10. Участвайте в благотворителна кампания

Около Коледа и Нова година често сме съсредоточени върху придобивките, от които ни трябват и забравяме, че има хора, които имат нужда от помощ.

11. Подишайте малко чист въздух

Всички електронни устройства, които притежаваме, приковават лесно вниманието ни и през зимните месеци прекарваме още повече време на закрито. Насладете се на природата, подишайте чист въздух, направете си снежен човек.

12. Разчистете дигиталното си пространство

За да започнете годината начисто, е добра идея да разчистите и дигиталното си пространство - това включва снимките в телефона, ненужните имейли и 20-те отворени таба, които пазите в браузъра си.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    5 0 Отговор
    Тва горе е само за младежи. Ние, дъртите, отдавна сме ракапитулирали всички въпроси. Ако има пари, ще си опържим половин кило салам "Народен", да се поглезим за празниците. :D
  • 2 Перо

    1 0 Отговор
    Дрън,дрън,дрън,……
  • 3 13.КИР😀:МАСЛИНИ ВЗЕ ЛИ!?

    0 0 Отговор
    ГЛАС ОТ ТЪЛПАТА—ВЗЕХ!КИР😀:А ВАКСИНИРА ЛИ СЕ!?,ПАК СЪЩИЯ ОТ ТЪЛПАТА:РАЗБИРА СЕ,ЧЕ СЕ ВАКСИНИРАХ НЕ СЪМ ЗАБРАВИЛ☝☝☝