Last news in Fakti

20 Декември, 2021 13:55 8 541 7

Майка, която едва не осакати малкото си бебе, предупреждава родителите...

  • майка-
  • бебе-
  • инцидент-
  • коса-
  • ампутация-
  • осакатява-
  • пръсти

Заради абсурден инцидент 10-месечният Езра бил на косъм да изгуби пръстчетата на крака си

26-годишната майка Алекс Ъптън за малко не остави 10-месечния ѝ син Езра без пръсти на краката. Той е втора рожба в семейството на британката и 29-годишният ѝ съпруг Бен, предава британският вестник The Sun.

„Това бе наистина ужасяващо. Чувствам се ужасно виновна, че за малко не го направих инвалид“, ридае Алекс, докато разказва за случилото се с бебето ѝ.

Майката реши да сподели кошмарната история, за да могат всички родители да бъдат внимателни и никога да не допускат това фатално недоглеждане, което тя е направила.

Майка, която едва не осакати малкото си бебе, предупреждава родителите...

„Всяка майка може да убие бебчето си без да иска и без дори да подозира. Затова моля ви, внимавайте“, призовава Алекс.

Всичко започнало една сутрин, когато цялото семейство било събудено от зверския плач на 10-месечното бебе.

„Личеше, че нещо го боли зверски. Гушнах го. Нахраних го. Успокоявах го, но нищо. Реших да сменя пелените му и щом свалих дрешките му видях нещо кошмарно“, разказва майката.

Четири от пръстчетата на левия крак на Езра били ужасно подути и зачервени. А около тях се виждала оплетена коса.

Майка, която едва не осакати малкото си бебе, предупреждава родителите...

„Това бяха косми от моята коса. Бяха попаднали там когато съм го преобличала предната вечер. За нещастие се бяха впили ужасяващо в пръстчетата му. Мислех, че ще мога да ги махна бързо, но те се бяха впили така силно в кожата му и нямаше как, а той плачеше още по-силно щом го докоснех. Веднага извиках мъжа ми, за да го закараме в Спешното. Навярно космите са го стягали така между 12-14 часа и спешно трябваше да ги махнем. Успях с пинсета да ги отстраня. Циркулацията на кръв бе спряла. Бях ужасена. Все пак отидохме до педиатъра, за да ни даде някакъв антибактериален крем за засегната кожа“, спомня си Алекс.

Майка, която едва не осакати малкото си бебе, предупреждава родителите...

Лекарят им казал, че опасността от ампутация на пръстчетата на Езра наистина е била голяма и е цяло чудо, че навреме са намерили увитата коса и са я махнали.

„Човешката коса е много по-силна, отколкото си мислите. А пък бебешката кожа е много нежна. Не знам защо лекарите не предупреждават родителите с дълги коси да внимават някой косъм да не се увие по тялото на детето им. Много е опасно, затова преглеждайте внимателно дрехите на бебето преди да му ги облечете, както и самото му тяло. Дълъг косъм на възрастен човек може да полепне по дрехите в пералнята, както и да падне на телцето му при преобличане или игра с малчугана“, предупреждава педиатърът, който се грижи за здравето на Езда.

За щастие мъникът вече е добре и щастлив със семейството му, а майка му Алекс вече е много по-внимателна и следи дали е със спусната коса в негово присъствие.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    24 6 Отговор
    Май британците конкурират здраво руснаците по кретенизъм! Невежеството е повсеместно!
  • 2 хаха

    35 2 Отговор
    Не мисля, че може да се впият така в пръстите на детето няколко косми и то само за 1 вечер.. Най-вероятно са стояли там с дни, т.е. тази кифла толкова и го е гледала това дете. Самия факт, че след като вижда проблема бърза да го снима вместо да помогне на детето и така и не може да махне тези няколко косъма , а отива в спешното, означава, че е много зле горката
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Алфа Вълкът

    5 2 Отговор
    Браво малкия още от сега има женско име! Готов е за пубертета!

    Коментиран от #5

  • 5 Посетител

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Един съвет: напиши "Ез(д)ра" във Wiki-то и виж какво пише!
  • 6 пак ли

    3 0 Отговор
    Стара статия.
  • 7 Илко

    13 1 Отговор
    Абе тая английска мърла ,ай стига де от два косъма не може да си получи такова усукване докато уж го приобличала, явно бебето е пълзяло по мръсните им подове или килими,англичани са такива мърлячи че нямам думи па тръгнала и съвети да раздава,пуууу чума