Необходими продукти:
700 г филе от скумрия, мерлуза, хек
1 връзка пресен лук, нарязан на дребно
3-4 пресни домати, обелени и нарязани на дребно
3 яйца
60 г / ¼ ч. ч. олио
1 ч. ч. килело мляко с по-висока масленост
5 печени пиперки, нарязани на лентички
100 г настърган кашкавал
4 с. л. брашно
1 лимон
1 връзка магданоз
сол на вкус
пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Рибните филета се нарязват на едри парчета, посоляват се, подправят се с черен пипер, панират се в брашно и се изпържват в загрятата мазнина, пише menumag.bg.
В 1 с.л. от същата мазнина се запържва пресният лук, прибавят се доматите, пиперките и половината от магданоза, нарязан на ситно. Подправя се със сол и пипер.
В гювечета или голям огнеупорен съд за печене са разпределят филетата, покриват се със соса и си заливат с разбитите яйца с 1 с.л. брашно и киселото мляко. Поръсва се настърганият кашкавал и се запичат на силна фурна 20 мин., докато почервенее кашкавалът.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Член на ДПС
10:09 26.12.2021
2 Бай Стою касапина
10:53 26.12.2021