Last news in Fakti

26 Декември, 2021 10:05 3 586 2

Рецепта на деня: Рибно филе в гювече

  • риба-
  • гювече-
  • скумрия-
  • филе-
  • какво да сготвя

Леко ястие, подходящо да се поднесе с чаша вино

Рецепта на деня: Рибно филе в гювече - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

700 г филе от скумрия, мерлуза, хек

1 връзка пресен лук, нарязан на дребно

3-4 пресни домати, обелени и нарязани на дребно

3 яйца

60 г / ¼ ч. ч. олио

1 ч. ч. килело мляко с по-висока масленост

5 печени пиперки, нарязани на лентички

100 г настърган кашкавал

4 с. л. брашно

1 лимон

1 връзка магданоз

сол на вкус

пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Рибните филета се нарязват на едри парчета, посоляват се, подправят се с черен пипер, панират се в брашно и се изпържват в загрятата мазнина, пише menumag.bg.

В 1 с.л. от същата мазнина се запържва пресният лук, прибавят се доматите, пиперките и половината от магданоза, нарязан на ситно. Подправя се със сол и пипер.

В гювечета или голям огнеупорен съд за печене са разпределят филетата, покриват се със соса и си заливат с разбитите яйца с 1 с.л. брашно и киселото мляко. Поръсва се настърганият кашкавал и се запичат на силна фурна 20 мин., докато почервенее кашкавалът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Член на ДПС

    1 2 Отговор
    Ако няма на масата люта ракия праз чесън и пушена сланина, каквото и ядене да ми дадете не моа да го ям!
  • 2 Бай Стою касапина

    7 0 Отговор
    Ех Вени, откъде ги вземаш тия рецепти. Знаеш ли, че комбинацията риба с яйца и мляко е несъвместима и доста коварна, и може да предизвика отравяне и разстройство . Второ, рибните парчета се овалват в брашно и се пържат, а не се панират в брашно.Панирането е съвсем друг процес. И да те питам, пробваш ли ги тия рецепти преди да ги публикуваш. Май не, преписваш и айдее каквото стане. Готвенето е изкуство, научи го това най-после!