Last news in Fakti

26 Декември, 2021 16:15 3 894 11

Как да познаем "виненото лице" при дамите

  • алкохол-
  • алкохолизъм-
  • белези-
  • лице-
  • бръчки-
  • сигнали

Дерматолог сподели признаците, които издават жена, склонна към алкохолизъм

Как да познаем "виненото лице" при дамите - 1
Снимка: Shutterstock

Някои лоши навици водят до преждевременно стареене, което силно се отразява на външния вид. Любителките на алкохола могат лесно да бъдат идентифицирани по "виненото лице", както и промените във фигурата. Дерматологът - специалист по лазерна хирургия, Татяна Балирано сподели признаците, които издават жена, склонна към алкохолизъм. Ако пред нас има "виненото лице", тогава не говорим за консумация на една или две чаши алкохолно питие на месец, а за редовно пиещи.

Според експерта, силата на напитката не играе голяма роля, както водката, така и бирата намират своя „белег“ на лицето. Такива жени, според дерматолога, могат да се познаят веднага: пиещите дами имат следи. Въпреки стройната фигура, има дисонанс с горната част на торса, характерният външен вид говори за зависимостта им, пише actualno.com.

„Голямото, подпухнало, подуто лице, както и сивият, земен тен с подчертан червен модел на розацея издават жената, която предпочита алкохола. Тя има тежки, подути клепачи, неравности по кожата и дълбоките назолабиални гънки са силно изразени. Торбичките под очите са техен чест спътник“, така описва експертът „виненото лице“.

В допълнение към загубата на ясни контури, има и други следи от наличието на алкохолна зависимост: дехидратира кожата, покрита с фини бръчки. Захарта, съдържаща се в алкохола в значителни количества, провокира разрушаването на колагена, мускулите на лицето са отслабени и се появяват разширени пори. Друга характерна черта са изразените бръчки в областта на веждите. Тази симптоматика се обяснява с факта, че консумацията на алкохол причинява системни промени в човешкото тяло, засягайки не само кожата и близките до нея съдове, но и вътрешните органи като черния дроб и бъбреците, причинявайки метаболитни нарушения.

За да се справите с очевидния "печат" на алкохола върху лицето, ще трябва да прибягвате до "тежката артилерия" - многобройните постижения на козметичната индустрия. Ръчен и апаратен масаж, плазмотерапия, фотоподмладяване, различни пилинги, микроток и мезотерапия ще помогнат за „изтриването“ на добавените години, но ще изискват значителни финансови разходи. ай-лесният и ефективен начин да се отървете от „виненото лице“ е да поемете курс към здравословен начин на живот. Значителното намаляване на количеството изпит алкохол или пълният отказ от него е най-добрата стъпка.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    26 4 Отговор
    Пияна жена, весела къща.

    Коментиран от #6, #8

  • 2 По това че винарките, прелитащи

    12 1 Отговор
    около главата и си запушват носа с отвращение... 😎
  • 3 proi4o

    22 2 Отговор
    "...Ако пред нас има "виненото лице", тогава не говорим за консумация на една или две чаши алкохолно питие на месец, а за редовно пиещи..." т.е--говорим за ива николова от ,,pik,, ! :))

    Коментиран от #9

  • 4 сила

    26 0 Отговор
    все едно описват 90 процента от водещите дами по БНТ....само се загледайте
  • 5 До авторката

    11 0 Отговор
    Вие докарвате ли винено личице ?И на какво избива на убаво или лошо?
  • 6 Не си попадал

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    На шопкиня без да се замисли ще ти запали две зад врато

    Коментиран от #10

  • 7 Василев

    6 0 Отговор
    "Граждани", пазете се от такива жени, инак ще бъдете постоянно трезви!
    Агент Уокър, ЦРУ!
  • 8 зъл пес

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    Пиинала жена,пияната ще ти захърка още щом помирише възглавницата
  • 9 цървулан

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "proi4o":

    И кога я видя да пие?
  • 10 пфу

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не си попадал":

    Аха,на теб може и да ти палне не две,а повече.Да се пробва на мен.

    Коментиран от #11

  • 11 А на теб

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "пфу":

    Айшето направо те буфка здравата та другия ден колегите ти те усмихват.