Необходими продукти:
телешко шкембе - 1 кг
чесън - 1 глава
масло - 125 г (1 пакетче)
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете шкембето да се свари до пълно омекване, като обирате пяната от повърхността на водата. Отцедете го, посолете на вкус и го нарежете на ивички.
Загрейте маслото в тиган, запържете за 30 секунди накълцания чесън и добавете шкембето. Разбъркайте и го запържете, докато месцата леко хванат загар.
Накрая добавете черния пипер, объркайте с червения пипер за 2 минути и махнете от котлона.
Поднесете с чаша червено вино. Ако искате, може да разпределите шкембето в гювечета и да го запечете за 5 минути във фурната, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 СО2
10:17 30.12.2021
3 Дебил
10:18 30.12.2021
4 Карайдъ
Коментиран от #7
10:25 30.12.2021
5 Махмуд
10:38 30.12.2021
6 Анонимен
11:06 30.12.2021
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.