Last news in Fakti

9 Януари, 2022 13:31 37 733 82

"Червена" сватба прослави с. Рибново по цял свят (СНИМКИ)

  • червена сватба-
  • традиция-
  • рибново-
  • сватба

Снимките от традиционната сватба впечатлиха и плениха цял свят

От близо една седмица цял свят говори за една красива българка, избраника на сърцето ѝ и удивително зрелищната им сватба, каквато до момента никога не е правена в България. Това стана, след като екип на лондонската информационна агенция „Ройтерс” отрази на 1 и 2 януари пищното двудневно тържество в гърменското с. Рибново и разпространи снимките от свещения съюз на Кимиле Авдикова и Къдри Кичуков.

24-годишната красавица работи като медицинска сестра в селското училище, а съпругът ѝ е строителен работник в София. И двамата са от Рибново, познават се от деца, а миналата година Кимиле получила не едно, а две предложения за женитба от любимия. Първото било насаме, а второто – пред цялото село, предава struma.bg.

„Признавам, че ми се насълзиха очите, когато ми предложи пред съселяните ни“, разказва с умиление Кимиле. Това станало в края на декември в салона на селото, на първия ден от годежа. За този ден Кимиле облякла официалната си традиционна носия, която е феерия от цветове, комбинирана с елегантни бели сватбени обувки. След като паднал на колене пред нея и поискал ръката ѝ, а тя му казала „да“, Къдри ѝ подарил кутия с бели и червени рози с изписани имената им и „Честит годеж“.

Много по-сериозна била подготовката за самата сватба и тя започнала още предишната есен. „Избрахме 1 и 2 януари, за да могат да присъстват и роднините ни, много от които си бяха дошли за Нова година от Англия, Германия и Испания, където работят“, обяснява датата на сватбата Кимиле.

Хубавицата нямала търпение да облече червената булчинска рокля, която си купила срещу 500 лв. от Истанбул. „Винаги съм си мечтала да направя такава „червена“ сватба, каквато съм виждала в Турция“, признава младата булка. Затова подходила много отговорно – първо намерила 4 нейни приятелки от Рибново и още десетина от съседното с. Лъжница, които трябвало да я придружат на сватбата, поръчали си еднакви червени шалвари и елегантни бели блузи с мъниста, след което цял месец репетирали – как да се движат с нея, докато я водят към Къдри, как да се хванат на хоро под запалени факли, какво да правят, докато тя танцува първия блус в прегръдките на любимия, коя да ѝ донесе стола – разбира се, червен, на който да седне, докато друга нейна приятелка ѝ рисува с къна ноктите на ръцете.

Вечерта преди първия сватбен ден, който се организирал от родителите на Къдри, нейни роднини изрисували лицето ѝ с бял крем, червена къна и пайети, които тук наричат пулове. Вместо с бял воал я забулили с червено було, украсено с гирлянди.
Процедурата по превъплъщението ѝ в гелина продължила час и половина. На следващия ден, вече с измито лице и затворени очи, Кимиле била отведена до дома на съпруга си, съпроводена от местни музиканти с традиционни зурни и тъпани.
После дошъл и любимият ѝ момент – появата в селото с приказната червена рокля, заобиколена от облечените с червени потури девойки, които я предали на съпруга ѝ.

На втория ден сватбата се организирала от нейните родители и тези от рибновалии, които не били на угощението първата вечер, дошли сега като гости на сем. Авдикови. И двете семейства се спрели на стандартното меню за почерпка на гостите в този край – пилешки пържоли с ориз и гъби, и пастички.

И през двата дни пред дома на булката, на изградено 6-метрово скеле, бил прострян нейният чеиз, който майка ѝ приготвяла още откакто била дете. По време на цялата церемония цветните покривала за легла, килими, мебели останали на показ, за да види цялото село какво ще занесе Кимиле в дома на съпруга си.

Самите подаръци, които младите получили за сватбата, пък били толкова много, че до 7 януари Кимиле не бе успяла да ги отвори всичките. „Има много красиви сервизи, чинии, скара, машинка за палачинки и доста бебешки принадлежности“, описа тя съдържанието на част от кутиите, които вече бе разопаковала. По отношение на бебешките дрешки Кимиле бе категорична, че ще ѝ влязат в употреба – с Къдри планирали да имат поне 2-3 дечица.

Седмица след сватбата Кимиле живее сама в дома на съпруга си, защото родителите му си построили друга къща и оставили младите да градят самостоятелно семейния си живот. За сватбата тя си взела един месец отпуска, а Къдри минал на миналогодишния си режим 1-2 седмици работа в София, след което се връща за няколко дни в Рибново – и пак обратно. Предложил ѝ да я вземе и в София и да се устроят там, но тя отказала. „Струва ми се голяма лудница този град, тук, в Рибново, много повече ми харесва, имам и хубава работа“, обяснява младата булка.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    114 12 Отговор
    Да да живи и здрави , и да живеят щастливо като семейство !
  • 2 гост

    97 11 Отговор
    Кимиле Авдикова и Къдри Кичуков...някак си ....ми звучи ... ?
    П.С. Ходил съм там, и знам за какво иде реч .

    Коментиран от #5

  • 3 Най известен

    22 8 Отговор
    Там е минчо панюков
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пич

    106 46 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Злобата и омразата към хора , които не са ви направили нищо лошо , дълбоко ме учудва ! Защо - носи ли ви положителни емоции такова отношение към живота !? Постарайте се да промените живота си към по добро ! Отрицателният мироглед , и отношение към живота , разболяват повече от всички останали причини !

    Коментиран от #7, #62

  • 6 Да са

    113 11 Отговор
    живи и здрави ! Там живеят изключително читави и трудолюбиви хора ! Имах майстор от Рибново - златни ръце !
  • 7 гост

    84 14 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Нито злоба , нито завист изпитвам , напротив ! Но ..совата не е това, което е !
  • 8 Егати турската

    78 34 Отговор
    сълзлива комедия...
  • 9 Помашкият мозък

    57 35 Отговор
    е увреден завинаги, кога е облечен нормално ще го помислиш за нормален.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Читател на Факти

    72 22 Отговор
    Слагате минуси без да знаете за какво иде реч,минавал съм от там и по този край направо се пренасяш в 19 век на мига

    Коментиран от #34

  • 12 Гост

    91 37 Отговор
    По имената си личи , че не са българи . Още по снимката личи . С тези шалвари .

    Коментиран от #16, #25

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    79 21 Отговор
    Това къде е в долината на широките гащи .
  • 15 АБВГД

    128 12 Отговор
    Кичозна смесица от турски, български и тук-там цигански сватбени обичаи. Много излишна показност. Иначе -да са живи и здрави!
  • 16 Тук

    58 48 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Защо да не са българи? Нима няма българи с имена Дейвид, Дженифър и т.н.

    Коментиран от #18, #30

  • 17 ФАКТ

    105 7 Отговор
    Много добри хора с интересни обичаи. От друга страна доста затворено общество - не се женят за други хора, манталитета е много старомоден (какво ще кажат хората, съседите; пълно подчинение на жената на мъжа; пълно подчинение на родителите). Освен това са като стадо - само една партия и никой дори не помисля няма ли други, които биха им защитили интересите по-добре.
    Затворен живот, затворено общество - дано се чустват добре и да са щастливи!

    Коментиран от #22

  • 18 Гост

    78 37 Отговор

    До коментар #16 от "Тук":

    Не са българи а са турци , помаци , роми но не и българи за мен .

    Коментиран от #24, #37, #47, #60

  • 19 НИКОЛОВ

    48 55 Отговор
    Хората от това село и съседното с.Плетена единсгвени се противопоставиха на комунистите и ДС с оръжие срещу насилствената смяна на имената още през 1973г !! Десетки от тях гниха по затворите заради смелостта и достойнството си !! КОЛКО ОТ ВАС СА ГО ПРАВИЛИ ИЛИ СА ГОТОВИ ДА ГО ПРАВЯТ ??

    Коментиран от #31, #80

  • 20 Freedom Fighter

    86 12 Отговор
    Това са си българи мюсюлмани и фамилиите им го доказват, но засилената турцизация оказва влияние на някой от тях и започват да си слагат турски имена.

    Коментиран от #23

  • 21 Истина

    57 16 Отговор
    А бял Чаршав сложиха ли й след което да го покажат пред цялото село ?
  • 22 Истината

    37 49 Отговор

    До коментар #17 от "ФАКТ":

    Това което ти наричаш подчинение е -достойнство чест морал традиции обичаи култура ценностна система уважение към главата на семейството и по възрастните.. но теоята деградирала прогнила морално пропаднала кофа няма как да го възприеме камо ли да го осъзнае. Ти нямаш МОРАЛ , как искаш да ги разбереш тези хора когато ти си пропаднал/а и го знаеш но искаш и другите ДС са като теб ме да се чувстваш една идея по добре. Злобна и завистлива пропаднала душица

    Коментиран от #26

  • 23 Това са хора

    66 37 Отговор

    До коментар #20 от "Freedom Fighter":

    предали род и вяра ! И явно с трайно увреден мозък, тръгнали по ислямският път на кръвосмешение.
  • 24 Майна

    45 56 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Определено тези хора са много по българи от теб чисто генетично кръвно повярвай ми
  • 25 Ацо

    71 22 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Ако си гледал "Време разделно" ,това са потомци на онези Българи приели исляма за да се спасят от клане! Така че са си чисти Българи !

    Коментиран от #28, #44

  • 26 До Истината

    75 6 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    Имаше едно предаване за бита на тези хора. Питаха и една жена в обора кое е женска и кое мъжка работа. Отговор: Тука няма мъжка и женска, всичката е женска. И тези жени го приемаха за напълно нормално.Толкова знам. Кой какви ценности изповядва може да се разбере само ако живееш години сред тях.
  • 27 В това

    96 9 Отговор
    Село съм ходил няколко пъти. Усещането е че си все едно в близкия изток , а не в България. Има млади момичета на по 17-18 години които през целия си живот не са напускали селото. Живеят като в средновековието. Уважавам традициите на всеки , но мисля че това там е прекалено. Пътувал съм доста по Европа, и мога да кажа че такива "затворени" села , освен в България и Албания няма никъде другаде. Но щом това ги прави щастливи, нека си живеят така капсулирани
  • 28 А бе,

    23 33 Отговор

    До коментар #25 от "Ацо":

    тя българската история е богата на предатели , от най пресните е бай тошовците предали България на руските окупатори, защото при други условия и за чеп на каца не ставали !!!
  • 29 Поради такива

    39 7 Отговор
    причини ни се носи отрицателна слава, подобни са ни представителите по света !
  • 30 хмммммм

    45 3 Отговор

    До коментар #16 от "Тук":

    Българите с български имена и имат бг традиции и носии.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Таман са си

    16 4 Отговор
    Павликяни тондракити и богомили прогонени от Армения,водени от Константин Мананали,преселват се на 3 вълни около 600 000 души от трима императори ,приемат исляма поради преследвания от царете и църквата,дори са били съюзници на арабите преди това срещу византия. Дори в Пмовдив има Павликянска махала и павликянски гробища сега им викат католишки,другата част от тая секта приема католицизма,даже се говори че тяхния човек Ронкали е съучадтник в отравянето на Борис 3ти на Мафалда Савойска.
  • 34 Телепортация

    23 1 Отговор

    До коментар #11 от "Читател на Факти":

    Море и по-назад от XIX век се пренасяш...
  • 35 Одйфнднь

    10 18 Отговор
    Тези ислямобългари по стечение на историческите превратности са опазили изконните български традиции. Побеляването на свадбите е евроосъвременяване и огражданяване. Нали все селското било.... дрън, дрън.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Домакин

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    А коняци и ракии защо не са за тебе? То и ти за мене не си българин, след като не можеш да различиш питието РОМ от етноса ЦИГАНИН.
  • 38 Просто човек

    23 2 Отговор
    Безоблачно щастие, деца!
  • 39 12345

    20 9 Отговор
    Прекрасни млади хора и защо за бога не им се кефите което и да е както и да е няма значение, и тази общност е трудолюбив вие му мислете за така наречените, роми цигани не реагират на техните маанета еххх заспал народе
  • 40 Ахмет Христов

    38 14 Отговор
    В едно цивилизовано общество, Рибново, тамощните хора и обичаи се възприемат, като богатство! Свадбите там са наистина приказни и заслужават светът да научи за тях. Безспорно е, че местните са български граждани и тяхна Родина е РБългария! Какъв се определя всеки един от тях си е негова работа! Българите християни ги определяме, като българи приели исляма за своя религия, но защото за сега сме повече, малкото им общество се капсулира, което не е ясно за добро или лошо е! Просто е факт! Най- важно е да не допускат радикалния ислям в общността си! А християните трябва да ги уважават заради това! Мисля, че като цяло християните са определено толерантни към тях! А и няма причина да не са. След като спазват Законите на страната имат право да живеят живота си както го разбират!
  • 41 Ахмет Христов

    6 3 Отговор
    Опс, сваТбите!
  • 42 Gucci x Balenciaga

    26 7 Отговор
    Кой е този цял свят 🤣 не съм чувала за това селце ,при нас не ги излъчиха на дали и ще го сторят ,трябва да разгледам Италия ,Америка .....може би в момента ги дават 😁.Стига сте преувеличавали разни историики от тик ток като нещо грандиозно и велико. Живи и здрави хората ама чак толкова та се бият тъпани за сватба стил 15 век малко страшна изглежда булката🤡 с тези неща по лицето да не са заимствали от африканските племена
    collaboration
  • 43 Роза

    26 5 Отговор
    Прочетете книгата "Скритият живот на една помакиня" от Христо Стоянов.Заради тази книга авторът навремето го биха и го съдиха/но не успяха да го осъдят/.По-красноречиво произведение,в което да се описва живота на помаците,не съм чела.
  • 44 Мехмед

    9 45 Отговор

    До коментар #25 от "Ацо":

    Чисти българи няма. Българите са мръсни и вонят от разстояние.

    Коментиран от #50

  • 45 Аз съм

    33 9 Отговор
    Това са българи мюсюлмани и техния майчин език е български!Наричат се помаци!
    Явно много хора все още не знаят ,че не всички българи са християни.
    Въпреки ,че са много малък процент са успели да запазят техните традиции и обичаи
  • 46 Аз съм си аз

    14 9 Отговор
    Това са българи мюсюлмани и техния майчин език е български!Наричат се помаци!
    Явно много хора все още не знаят ,че не всички българи са християни.
    Въпреки ,че са много малък процент са успели да запазят техните традиции и обичаи
  • 47 Порно

    23 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Всъщност , етнически са най чистите българи. Но само етнически. И нравите им , също като гена , са изостанали векове назад.

    Коментиран от #48, #76, #77

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Оторино

    11 4 Отговор

    До коментар #44 от "Мехмед":

    От многото млатене на кра... туната в дюшемето по пет пъти на ден обонянието ти и то е липсало, вонещицо.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 123

    5 11 Отговор
    В България Османски Турция няма, както няма и чисти Българи,До от 1 до 11 век в територията на България има 3 вълни на имиграция от Български племена регистрирани от Римски историци 490г, 550 г, 670-871 г. Освен това има в България има Келтски,Германски,Маджарски, Нормански елементи.Следват Арменци,Грузинци, Сирийци,Гърци и Мало азиатски Гърци, Авари,Узи,Кумани,Печенеги,Италианци,Французи, Германци.При Османската окупация първия път са оставили населението и повечето благортодници живи вТърново 1389, през 1393 при повторното влизане в Търново,старшите благородници са изклани а повечето от местното население на Търновска област и североизтока са отвлечени и продадени или изселени в Западнда Мала Азия-Бурса, Измир и провинциите предимно около Мраморно море и на азиатския бряг срещу Константинопол.
  • 53 123

    5 6 Отговор
    В Българска територия по османско време има заселени в Силистра и наоколо 1054 семейства туркмени номади, в Южна България и Беломореска тракия са заселени не избитото от османците селско население/райата на Караманското Кралство, и други вражески народи,водачи и племена от Западна Мала Азия .При превземането на Тракия всички конни войски на Римската и Българската аристокрация на север и запад от Константинопол до Стара Планина са събрани заедно със семействата и приближените им са изселени/заточени в Западна Мала Азия без право на върщане. От трапезундската имеприя са прехвърлени жителите и войниците и южна България,Македония, южна Сърбия и Албания.
  • 54 123

    6 5 Отговор
    До 12 век Сърбия не съществува нито има сръбски племена, това е западна България. и наричана от Римляните земята на Трибалите( за които казват те са траки които сега наричаме склавини).През 1453 година при превземането на Константинопол, участват 50 000 свободни войници християни такива които са наричани башибозуци по късно( предимно Българи,Сърби също Гърци и Унгарци) и 10 000 еничари, които са отделно ислямизирани от балакнските територии и са служители на султана, и 20 000 войника от Мала Азия.плюс 1500 рицари от Сърбия и миньорите от Мало Бърдо в Сърбия които подкопават стените на Константинопол.Всички тези предимно християни са изнасилвали,избивали, поробвали на населението на Константинопол, и разграбили богатството на града.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Миряна

    21 3 Отговор
    Тези хора там още не могат да се изчистят от турското ни робство.Мъка ми е като ги гледам .Това са българи населени да приемат исляма.500г.сме били мъчени ,а те още 200 трябва да разберат ,че са жертва на исляма.Нека да са щастливи ,но в големите градове не ходят така облечени,защото им е неудобно.
  • 57 123

    5 2 Отговор
    Карамнаите са смес от скоро по това време изсламизирани мало азийски Арменци, Азери и Българи ( армията на Самуилава България)изселени там през 1017.Останалите така наречени турци в България са предимно Гърци, Арменци, Сирйци. Някои са Туркмени,Дервиши и други западно мало азийски племена., но предимно това са вражески племена,отявлени грабители,бандити, убийци, и политическите врагове на Османците,които те не са изклали а са преселили в България,за да ги направят зависими от Османците, след изкореняването им от поддържащия ги народ и традиционни земи.
  • 58 1234

    10 2 Отговор
    Ха чудете се после защо сме такива и даже ни е яд понякога на самите нас изклали Търновския елит и семеиствата им а домъкнали всякакви отвсякъде племенца и ги заселили по всички точки български ооо знаели са много добре какво правят усещаме го и днес А ТИ МЕМЕТ ли си какъв точно това ще се обърне срещу вас не пророкувай дали ще ни има ефектът на бумеранга , каквото си посял това ще пожънеш МЕМЕДЕ
  • 59 12345

    13 2 Отговор
    Опс , пропуснах , изкоренили изконното българско население след клането на елита и го заселили по най скапаните техни територии да работят и създават а навлекли тук всякаква паплач и сега такива като Мемедч лаят като псета
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ти си...

    15 1 Отговор
    Лошото в случая е, че те не се смятат за българи. А защо за теб това няма значение?!
  • 62 до Пича

    28 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Мен лично ме дразни постоянното афиширане на назадничавият турски, мюсюлмански начин на живот. Дразни ме излъчването на турски сериали с изтъкване на ценности, които заклеймяват жените като втора ръка хора, които са създадени само да служат на мъжете. Дразни ме насилието, което лъха от тези сериали и лекотата, с която се отнема човешки живот. Ходил съм в Истанбул и видях експолоатация на детски труд, мъже седящи на чаршията и пиещи чайчета, а малки момчета ги обслужват и мъкнат големи колички с денкове със стока. Дразни ме въдишането по една империя от миналото, която не е създала и съхванила нищо, освен джамии. Като цяло Османската държава не е допринесла с абсолютно нищо - нито културно, нито материално, за разцвета на земите под нейн контрол. Можете да отидете и в най-затънтеното село в западна Европа и пак ще онемеете от подреденост и красота, да не говорим за градовете. Въобще нищо добро не ни очаква от близостта с Турция, особено при сегашната власт.
  • 63 Прост шоп

    8 1 Отговор

    До коментар #60 от "Смотан старец (ЦИГАНИН)":

    А, защо не си се научил да пишеш правилно на български, бе дЕдо, като си толкова работлив и подреден? Може би, защото не се смяташ за българин и правиш теманета на Турция ли?
  • 64 Българка

    7 5 Отговор
    Не разбирам това незнам как да го нарека поведение, не за друго но да не обидя някой! Като не ти се чете, не чети! Какво излиза хем така хем иначе! Това отрицание и негативизъм можеби ви храни и ви зарежда, жалки сте хора!
  • 65 ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА

    6 8 Отговор
    ТОВА,ЧЕ ПРЕБИВАВАТ ЗА ПОСТОЯННО В БЪЛГАРИЯ И ИМАТ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ,НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ СА ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД! ОТ КОИ БЪЛГАРИ СА ТОГАВА?

    Коментиран от #78

  • 66 Вбз

    8 2 Отговор
    Както се казва : Хубава работа ,ама...
  • 67 Тодоров

    17 4 Отговор
    Мюсюлманска сватба в православна България...500 години реки от българска кръв....Батак....Левски....Всичко явно се забравя и трябва да се "възхищаваме"....
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Няма лошо

    12 7 Отговор
    Ама що я наричат българска сватба. Все едно двама китайци да се женят в България и ния да викаме българска сватба
  • 70 Абе

    7 10 Отговор
    Това си е направо една типично българска традиционна сватба.
  • 71 Хубава работа ама ц.......

    6 6 Отговор
    В пандемично време булката здравен работник, събира всички на куп и вместо здравето да е най-важно,то е важна сватбата.То по скоро безотговорността е прославящото тук.
  • 72 Българин

    10 4 Отговор
    Многото злобни коментари, показват колко невеж народ има ! Това са Българи - мюсюлмани. Те си имат своите обичаи, които са част от нашия богат фолклор и традиции! Много е спорно дали имената им са по - малко български от най -разпространените в България(Мария, Иван, Георги, Петър, Йордан, Николай и др.), които със сигурност нямат български произход. Това изкуствено разделяне на нацията ни, продиктувано от постоянното фалшифициране на историята, няма да доведе до нищо добро. На първо място сме Българи, а кой какво учение за бога изповядва си е негова работа. Най - големите неверници - комунистите и агентите на ДС, станаха най - православни, наредиха се най - отпред в църквите и започнаха да говорят за православие и православно семейство - пълен смях и демагогия! Как може някои хора да поставят българите - мюсюлмани извън българския етнос - това е брутална антибългарска кампания. Българите -мюсюлмани в Албания, северна Гърция и Турция които държат да са такива и то въпреки натиска, по - малко българи ли са от православните такива или пък от атеистите - неверници?!
  • 73 Денис

    9 1 Отговор
    ,,Шарен свят"" -това е хубавото му!!
  • 74 кълванч татлъсес

    2 7 Отговор
    искам да заплодя булката ,да се родят малки кълванчета
  • 75 1234

    5 1 Отговор
    До Българин , Атеистите не са неверници глупако , тене вярват в богове , вярват в майката природа нооо драги , ако ти вярваш в бог то знаеш може би че той обича всичките си чеда каквито и да са и трябва да знаеш още и им е дал право на избор ПРОСТЕНО ДА ТИ Е НЕВЕЖЕСТВОТО и образователно и духовно и дългата ти несмислена реч
  • 76 Свой

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Порно":

    Трябва да си много наивен, ако смяташ ,че лошата ни слава идва от тези хорица. За Европа ние сме една от най-корумпираните и продажни нации, затова и сме на това положение.
  • 77 Само за протокола,

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Порно":

    всъщност антрополозите констатират ,че тази общност е с най-чисти български гени. Една от причините е ,че религията им ги предпазва от турските набези почти 5 века - за османлиите е било грях да изнасилват правоверни, не така са стояли нещата обаче със християните. Друга причина според мен е много затворената им общност.
  • 78 Червена шапчице,

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА":

    поразходи се по белия свят, не стой само в гората. От коментара ти само блесна тесногръдието и балканския ти манталитет. Понятие като чист българин няма, няма и чист китаец, руснак, американец....а и вече живеем в 21 век в 6 милионна България и всеки може сам да се определи какъв е. Страната ни е твърде малка ,за да я разкъсваме на парчета със закостеняло мислене.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Дебил Гербав

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "НИКОЛОВ":

    Тези достойни борци запазиха българските имена Къдри и Камиле.
  • 81 абе ха ха Хо

    3 0 Отговор
    Разбирам ги за сватбата ,обаче това с двуметровото скеле с наредения чейз с килими и всякави домакински джунджурии и бебешки дрешки за неродено дете да висят пред цяло село ми идва в повече.Хубаво нещо са традицийте но и малко осъвременяване е полезно.Не ми допада абсолютната подчиненост на жената от мъжа.Съжалявам ги донякъде помаците защото са използвани и манипулирани безцеремонно от ДПС, на религиозна основа, а те са си чисти българи.
  • 82 Ваня

    2 1 Отговор
    Ужас
    Това е изопачаване на фактите.
    Това не са български традиции
    Това са ромски изцепки, представяни за мюсюлмански. Това са tsиgaнии
    Това не е България!
    This is NOT Bulgaria