Last news in Fakti

13 Януари, 2022 10:39 4 261 13

10 комплимента за мъже

  • комплименти-
  • мъже-
  • его-
  • партньор-
  • възхищение

Мъжкото его също има нужда от одобрение и повдигане

10 комплимента за мъже - 1
Снимка: Shutterstock

Свикнали сме да смятаме, че жените са тези, които обичат да получават комплименти. Мъжете обаче имат не по-малка нужда от тях. Мъжкото его има нужда от одобрение и повдигане. Най-ценни са комплиментите на нежната половинка до мъжа. Ако той знае и усеща, че тя го подкрепя, харесва, обича, гордее се с него и не се страхува да му го каже, той би бил най-щастливият мъж. Когато мъжът се чувства оценен, той е готов да даде всичко от себе си за връзката, а това е важен фактор за добри отношения и хармонията между партньорите в двойката. Кои са комплиментите, от които мъжете имат нужда и с които можете да изразите обичта, гордостта и възхищението си към любимия мъж?

1. „Гордея се с теб.“

Вероятно не съществува мъж, на когото да му е неприятно жената до него да се гордее с него. В природата на мъжете е да търсят и искат да получават одобрението на жените до себе си. Най-доброто, което можете да дадете на мъж като комплимент, е да изразите гордостта си с него. Похвалете го, когато е постигнал нещо. Не отминавайте успехите му, защото това е от изключително голямо значение за мъжете.

2. „Харесвам приятелите ти.“

Приятелите са повече от семейство. Те са хората, които съзнателно избираме да бъдат до нас в хубави и трудни моменти. Ето защо е много важно да не критикувате приятелите на мъжа до себе си, а дори да ги хвалите. Ако казвате на половинката си, че харесвате приятелите му, това ще го направи много щастлив.

3. „Прекарах си чудесно.“

Ако мъж ви е извел на среща и се е постарал да ви изненада, да ви накара да се чувствате комфортно, погрижил се е да се забавлявате, не му спестявайте комплиментите за това. Той ще очаква да види и чуе мнението ви за прекараното време заедно.

4. „Ти си най-добрият…“

Можете да завършите многоточието в зависимост от това за какво искате да похвалите мъжа до себе си. Изтъкнете възхищението си. Недейте просто да констатирате, че той е най-добрият, а отбележете в какво. Винаги хвалете половинката си, когато го заслужава. Спестените комплименти може да окажат негативно влияние за бъдещето и развитието на връзката.

5. „Ти си красив.“

Не само жените имат нужда да знаят, че са красиви в очите на партньорите си. Мъжете също изпитват колебания за външния си вид. Ако той знае, че е най-красивият за вас, със сигурност самочувствието му ще се повиши, а това ще се отрази положително и на отношенията ви.

6. „Впечатлява ме хъсът, с който правиш всичко.“

За един мъж е много важно да знае, че половинката му се впечатлява от усилията му. Независимо дали ще го похвалите за хъса, който влага в отношенията ви, в работата си, в хобитата си, важно е да му го кажете. Такъв тип комплименти винаги радват мъжкото его.

7. „Какво бих правила без теб! Винаги знаеш как да ми помогнеш!“

Жените са все по-независими с всяко изминало десетилетие. Това оказва доста негативно влияние върху мъжкото его, мъжката сила и стремежа на мъжете да помагат на жените. Жените свикнаха да се справят сами с много неща, включително с мъжка работа заради все по-еманципираната си природа, дълбоко залегнала в съзнанието на модерната жена. Това, от една страна е добре, защото всяка дама може да разчита сама на себе си, без да очаква помощ от друг, но от друга страна нарушава баланса в мъжко-женските отношения, където мъжът по природа изпитва нужда да се чувства значим и да помага на физически по-слабата и крехка жена. Затова е важно от време на време да оставяте мъжа до себе си да ви помага, да се чувства полезен. Искайте помощта му, дори да не ви е реално нужна. Въпреки че можете да се справит например с отвъртането на крушката на лампата, помолете него да го направи вместо вас. Това има огромно значение за отношенията. След това не забравяйте да му благодарите, пише az-jenata.bg.

8. „С теб се чувствам в безопасност.“

Това е един прекрасен комплимент, който можете да направите на един мъж, защото в мъжката природа е дълбоко заложена закрилата на жените. Любимият човек е и ваш закрилник. И ако усещате това в действията му, направете му комплимент.

9. „Обичам да прекарваме време заедно.“

Хубаво е да знаеш, че партньорът ти обича да прекарва времето си с теб пълноценно. Ако сте двойка, която има сходни разбирания за прекарването на свободното време и се допълвате взаимно, не забравяйте да си го припомняте, дори да е очевидно.

10. „Много си забавен.“

Един чудесен комплимент, на който всеки мъж би се зарадвал е положителната оценка на чувството му за хумор. Смейте се на шегите му. Казвайте му, когато наистина ви забавлява. Това окрилява всеки мъж и го кара да се старае още повече във връзката.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    11 3 Отговор
    11. Много си богат!
  • 2 Казвай

    17 4 Отговор
    това , което ти е отвътре ! Другото са дежурни фрази от проститутки и интересчийки за балъци !
  • 3 XXX

    8 4 Отговор
    11. " Твоя е най-големия който съм виждала!!!"
  • 4 Alfa Romeo

    14 1 Отговор
    Харесвам приятелите ти не е комплимент, а повод за притеснение!
  • 5 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    5 3 Отговор
    На мен повече ми харесват комплиментите свързани с ума ми понеже ас съм интелектуална личнос с свръх интелект и философски начин на мислене. Примерно братовчет ми в чиито магазин работя понякога ми казва че съм як като бик и почти толкова умен, което ме ласкае особено защото хората забелязват и моята сила. Съпругата ми не ми е казвала това но вярвам някой ден ще го направи.

    Коментиран от #8

  • 6 Забравихте най-важния

    4 1 Отговор
    Мале колко е голям
  • 7 ПЕНЦИОНЕР

    4 1 Отговор
    ....БЕЗ № 2 И 10 ..!!!! .... ША СА УСАМНЯ ЧЕ ИСКА ДА СПИ С МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ КАТ ГИ ХАРЕСВА ....А ЗА 10 ...АЗ ДА НИ СЪМ ПАЛЯЧО МАА....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • 8 Не им вярвай друже

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Лъжат те! Истината е тук! Каквото ти пишат тук, това е!
  • 9 Rock

    3 0 Отговор
    ,,Харесвам приятелите ти ,, не е добра идея...
  • 10 не, мерси

    0 2 Отговор
    Не правя комплименти на мъже, защото не могат да скрият задоволството си и се хилят глупаво.

    Коментиран от #11

  • 11 я се скрий

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "не, мерси":

    Не правиш правилните комплименти на правилните мъже. На тяхно място и аз няма да ти права, ами ще ми видиш гърба. Аман от намусени, недоволни от живатя си.

    Коментиран от #13

  • 12 Грета Тунберг

    4 0 Отговор
    За норвежеца с меката змия,какъв комплимент да си измисля?
  • 13 ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "я се скрий":

    Пълен си с комплекси, иначе нямаше да са ти нужни комплименти.