Last news in Fakti

23 Януари, 2022 12:05 1 101 7

Пласидо Доминго отрече обвиненията в сексуален тормоз

  • пласидо доминго-
  • оперен певец-
  • сексуален тормоз-
  • дело

Испанската оперна звезда заяви в интервю, че никога не е подлагал на сексуален тормоз, когото и да било

Испанската оперна звезда Пласидо Доминго говори в интервю за обвиненията за сексуален тормоз срещу него, които бяха отправени преди две години и каза за в."Ел Мундо", че не е сторил нищо нередно и че съжалява, че не е отговорил на обвиненията по-рано, предаде Ройтерс.

През 2020 г. разследване на Американската гилдия на музикалните артисти заключи, че Доминго, който е на 81 г., се е държал непристойно с изпълнителки. Това стана, след като от гилдията са чули показания на повече от тридесет певци, танцьори, музиканти, вокални педагози и сценични работници, които казаха, че били свидетели или са изпитали непристойно поведение през изминалите три десетилетия.

В изявление тогава Доминго обяви, че уважава решението на жените да говорят публично и че той "искрено съжалява за болката, която им е причинил".

Разкритията накараха Испания да отмени планирани представления на баритона в театри, финансирани с обществени средства. Американски институции, сред които операта "Метрополитън" в Ню Йорк и Операта на Сан Франциско също отмениха планираните му ангажименти. Доминго подаде оставка като генерален директор на операта в Лос Анджелис, която проведе собствено разследване и установи, че десет от обвиненията срещу Доминго са "достоверни".

По нито едно от оправените срещу Доминго обвинения не е заведено съдебно дело.

Доминго заяви в интервюто за "Ел Мундо", че никога не е подлагал на сексуален тормоз, когото и да било и усеща, че е бил осъден от съда на общественото мнение, защото не е изразил своята позиция.

"Основната грешка, която допуснах, бе, че запазих мълчание твърде дълго време", казва той в писмени отговори на въпроси на вестника. "Не обичам споровете. Затова останах настрана и не изразих позицията си, докато наблюдавах как в един миг години на работа и усилия бяха заличени", отговаря той.

Доминго добавя, че извиненията, които е поднесъл, не са признание за извършени нередности. Защото никога не съм тормозил никого, каза той.

Оперната звезда добавя, че разследването на американската гилдия е било частично и не е съдържало конкретни факти. От гилдията не отвърнаха на запитването от Ройтерс за коментар.

Доминго се завърна на сцена в Испания за благотворителен концерт през юни след близо година и половина отсъствие и бе удостоен с награда в Мадрид. През юли му предстои участие в постановка на "Набуко" в Испания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    14 4 Отговор
    Бреййй, в днешно време не дай си боже да си известен и богат - все ще се намери някоя кучка на дърти години да се "сети", че на младини е била изнасилена, докато доброволно е влизала в леглото. :D
  • 2 Люси

    2 1 Отговор
    Нали сключи със всички оплакал се извън съдебни споразумения!
  • 3 фАНТОМасс

    9 1 Отговор
    Едно нещо се чудя - ЗАЩО се сещат , че са били насилвани след 10-15-20-30 години ? Насилието е било със забавено / пролонгиращо / действие ли ?

    Коментиран от #7

  • 4 Роза

    8 0 Отговор
    Обърнете внимание,че обвиненията не включват "изнасилване", а "сексуален тормоз",което е твърде разтегливо понятие и всеки влага различен смисъл в него.И наистина ,защо чак сега предявява обвиненията,а не тогава?!

    Коментиран от #6

  • 5 client

    7 0 Отговор
    Вероятно е пипнал някоя за косата или е направил комплимент за някоя от изпъкналите части на тялото преди 20+ години. Това е довело до огромно психическо разтройство и стрес и жертвите едва сега са намерили сили да се оплачат.
  • 6 Уточнение

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Роза":

    "Сексуален тормоз" е всичко със сексуален подтекст, с което обекта на тормоза не е съгласен. Затова преди да посягате към някой го попитайте има ли нещо против!!! Защото за някои да хванеш някого за бедрото докато разговаряш седнал до него е нещо невинно, но за други това е сексуален тормоз, допирът ви може да му е неприятен!
  • 7 мдаа

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "фАНТОМасс":

    Ами сигурно не са смеели в онези времена нито да се противопоставят, нито да говорят. Някои хора не знаят как да поставят границите си и търпят опипване, вулгарни изказвания, без да смеят да се противопоставят, но това гнусно преживяване се помни цял живат и се чувстваш като насилен, докато за други е удоволствие да ги опипват и да им говорят мръсотии, просто всеки човек е различен и е чувствителен на различно ниво. Затова се спазва здравослова дистанция от метър и никой няма право да пипа друг без негово разрешение!