25 Януари, 2022 15:55 2 660 5

Шаги идва в Бургас

  • shaggy-
  • шаги-
  • музикален фестивал-
  • бургас-
  • лято-
  • spice-
  • музикален фестивал spice

Носителят на две награди "Грами" е сред 20-те световни изпълнители на фестивала "Spice" през лятото

Шаги идва в Бургас - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Носителят на две награди "Грами" Шаги се присъединява към програмата на "Spice Music Festival" в Бургас, който ще се проведе на 5,6 и 7 август.

Световноизвестният изпълнител се включва заедно със своята група и 90-минутно шоу. Роденият в Ямайка певец не успя само да внедри комбинацията между денсхол и реге на челните места в класацията, но и да проправи пътя на изпълнителите като Дрейк, Риана и Мейджър Лейзър.

Той не слиза от музикалната сцена от момента, в който се качва на нея с безапелационните си хитове "Oh Carolina", "Boombastic" и "It wasn`t me". Напълно заслужено Шаги получава седем номинации за наградите "Грами" и побеждава в две от тях - за "Най-добър албум" през 1996 г. и "Най-добър албум" през 2019 г. (за албума 44/876, в който си партнира с британската поп икона Стинг).

Издава 15 албума, от които продават над 30 милиона копия, има сертифициран диамантен албум - Hotshot (2000 г.)1 16 сингъла в Топ 40 - девет от които достигат до Топ 10 и четири, които се класират до № 1. И най-впечатляващото е, че нищо от постигнатото до момента не може да го спре да създаде нова музика. "В последните си албуми умишлено се връщам към класическата Шаги - музика, която обединява хората по света", споделя реге иконата.

20 световни изпълнители, две сцени и три незабравими дни, през които ще се върнете в безгрижието на 90-те, обещават организаторите на фестивала.

Поканени са "Gipsy Kings", шведския изпълнител с персийски корени Араш, който е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл за феновете си в България, "Лос дел Рио" с "Макарена", "Каома", The Weather Girls с вечния хит "It's Raining Men", Ottawan с "Hands Up" и други.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    7 0 Отговор
    Разбрал, че има Вип тоалетна на Док-5.Каквото и да значи това.
  • 2 Голям Слон

    5 0 Отговор
    Руснаците много обичат да канят звезди от преди 30 години. Така и ние. И те са хора, разбира се.
  • 3 Муаха-ха-ха-ха...

    5 0 Отговор
    Всички наркомани ходят в Бургас да пробват дрогата на Митьо Кьоравия !
  • 4 Наркос

    3 0 Отговор
    До преди 5-6 години още пълнеше зали , но не вярвам да се размине без плейбек.
  • 5 Бай Ху (By Who)

    0 0 Отговор
    Този господин го помня, че каралайна.