Необходими продукти:
6 големи червени картофа
15 г царевично нишесте
300 г масло
сол
олио за пържене
За соса Чимичури:
шепа магданоз
1 червена люта чушка
1 с.л. сушен риган
1 скилидка чесън
20 мл пикантен зехтин
3 с.л. червен оцет
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 1 мм, с помощта на ренде. Поставете кръгчетата картофи в голяма купа.
Разтопете маслото и го добавете към картофите. Разбъркайте и добавете царевичното нишесте и солта. Разбъркайте добре.
Постелете дъното и стените на правоъгълна форма за хляб с хартия за печене. Подредете кръгчетата картофи във формата, на плътни редове. Покрийте с парче хартия за печене и поставете в предварително загрята фурна на 110 градуса за 3 часа.
Върху изпечените картофи поставете друга форма за хляб, а в нея 2 консерви, за да притиснат добре картофите. Поставете в хладилника за 1 нощ.
Извадете картофите от формата и отстранете хартията. Нарежете на правоъгълни или квадратни парчета.
Сипете 4-5 пръста олио в тенджера и го загрейте до 180 градуса. Пържете парчетата картофи на порции, по 3-4 минути, до златисто. Поръсете със сол, докато са още топли.
За соса Чимичури нарежете на ситно магданоза и го смесете с оцета и зехтина. Разбъркайте. Добавете нарязаната на ситно люта чушка, настърганата скилидка чесън и сушения риган. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Поднесете хрупкавите пържени картофи със соса за топене, пише trafficnews.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Въпрос
10:20 04.02.2022