Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 18:56 2 534 12

Какво се случва, когато искате повече, отколкото партньорът ви може да ви даде

  • връзка-
  • любов-
  • разочарование-
  • взаимоотношения

Какво да правим, когато връзката ни не върви така, както сме си представяли?

Какво се случва, когато искате повече, отколкото партньорът ви може да ви даде - 1
Снимка: Shutterstock

Отношенията между двама души винаги зависят от много неща и няма как да сложим различните двойки под общ знаменател. Но все пак можем да разсъждаваме по някои често срещани проблеми и да търсим техните решения. Например, когато влезем в една връзка с много очаквания. И когато те не се оправдаят.

Очакваме да бъдем обичани, обгрижвани и ценени, често пъти като компенсация за липсата на любов и грижа в детските ни години. Може дори да не осъзнаваме, че дефицитът води началото си още оттогава, но всички сме сигурни в едно - партньорът трябва много да ни обича, да е винаги до нас в точния момент и да отговаря на нашите съобщения незабавно.

И всеки път се надяваме, дори не само се надяваме, а твърдо вярваме, че в тези отношения ще можем да получим всичко, което бившите ни партньори или родители са ни спестили.

Но това понякога не се случва. И постепенно осъзнаваме, че е било просто илюзия…

Да приемем факта, че сме забуксували в неосъществими мечти и това е трудно и болезнено. И за да не чувстваме болка, започваме да се борим: да изискваме, да страдаме, да се опитваме да „преправим“ другия. Всичко възможно с надеждата да получим любов и грижа.

Дерзаем с все сили, но никога не се доближаваме до победата. Защото, казват, че „насила хубост не става“. И че няма как да променим другия. Единственият шанс, който имаме, е да променим себе си и нашето отношение към случващото се.

Партньорът няма да ни стане родител, а и това не е необходимо. Защото, независимо какво си мислим, това няма да върне липсващата любов. Винаги ще има нещо нередно, винаги няма да ни е напълно достатъчно. Борбата за повече ще продължи, докато най-накрая не бъде взето решението да се изправим срещу това, от което толкова силно искаме да избягаме.

Страх от „изправяне пред истината“

За да се осмелите и сложите край на битката, заровете „томахавката на войната“ и погледнете реалността в очите. Осъзнайте травмата си от детството си и понесете болката, от която бягате толкова дълго, съветват психолозите. Става дума за коренна промяна в стратегията и излизане от неприятния сценарий. Всичко зависи от самите вас и от никого другиго.

Ето няколко въпроса, които да си зададете:

Харесва ли ви статусът ви? Доволни ли сте от начина, по който стоят нещата? Ако не жертвате нищо и не предавате ценностите и мечтите си, тогава всичко е наред.

Чувствате ли уважение във взаимоотношенията? В случай, че партньорът ви уважава и обича, макар и не като родител, тогава нямате повод за притеснения.

Изяснихте си ли нуждите? Натрапването на вашите нужди е рисковано, ако партньорът ви не иска същото. Затова няма смисъл да се борите за загубена кауза. Трябва ви такава връзка, в която и двамата сте щастливи.

Ще можете ли да направите съответните компромиси? Ако отговорът е положителен, нещата ще се получат. В противен случай по-добре да се разделите с този човек. В любовта няма правила, двойката сама ги определя на принципа, че и двамата трябва да са доволни. Само тогава щастието и просперитета са възможни.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Романтика

    4 2 Отговор
    Аз си гледам романтичните сериали и я държа за ръката! А тя ме държи за дюкяна, и не ме оставя да си гледам романтичните сериали!
  • 2 Оня с бидоня

    1 2 Отговор
    Ако ти е малка пъцката пак не ставаш
  • 3 сила

    6 3 Отговор
    ШАМАРИ.......ай стига слъзливи словоблудства за скучаещи домакини
  • 4 Gucci x Balenciaga

    8 1 Отговор
    когато искате повече, отколкото партньорът ви може да ви даде ?
    Ами разделяте се ,край ,фини ако не сте щастливи с човека до вас просто си хванете пътя не се надявайте на чудеса
  • 5 Мюмюн

    4 0 Отговор
    Сига...аз кат искам някуя по засукана манджа ут айшата парво тя почва да скарца сас зъби, да ма зяпа кат утървана, да бара тучилката, ми става ясну чи манджа нема да има. Утделну нощем пуд юрганя кат й викам:айди ма, барай гу! пулучавам идин шут у курема и призрителну малчание. Туй румантика нежнуст лубоф-йок, брате! Сакън аку й пойскам некуй лев за хоремага-вика, калне и комшитата зяпат сеир. Ко да учаквам ут любимиа чувек...то мяза на урангутан сас мостаци у суратя, аз сам трагнал да й се моля...ай бегай отука.
  • 6 Някои си

    0 2 Отговор
    Е как какво търси ....утеха
  • 7 Старите глупости

    6 3 Отговор
    На жените трябва само да им се дава, а те какво дават?

    Коментиран от #11

  • 8 Виталия

    1 4 Отговор
    Ей каква философски дълга статия ?! Не съм е прочела, не е необходимо. Та случва се раздяла, защото жената не търси мъж, а някакви си вещи са по-важни от него. Е това е обида и не се сещам кой мъж би търпял !
  • 9 няма кинти

    3 2 Отговор
    Той и партньорът ви може да иска да давате повече, ама ...
  • 10 " селянин "

    2 0 Отговор
    Другаря Методи Механджийски още скандалджийски винаги ще ви задоволи . Достатъчно е да се наведете , после му се усмихнете и гащите свалете . За друго не мислете . Дете ще ви направи и няма да ви забрави . После дупето подгответе и на него се доверете . " Дива и щастлива " той ще ви направи и от любов няма да ви забрави .
  • 11 Rock

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Старите глупости":

    Ако в отношенията ви има сметки кой- колко взема или дава- това не е любов. Счетоводството- дебит,кредит, салто- се прави за други неща и други връзки, в които не е имало любов и вече са минало.

    Коментиран от #12

  • 12 Rock

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Rock":

    Исках да напиша- салДо!!! Салто е съвсем друго нещо... Та салдото е разликата или остатък между прихода и разхода. И те така.