3 Февруари, 2022 19:51 28 879 49

10 неща, които истинските мъже никога не правят в една връзка

  • мъже-
  • жени-
  • любов-
  • връзка-
  • взаимоотношения

Психолозите са категорични, че 10 навика отличават истинските мъже

10 неща, които истинските мъже никога не правят в една връзка - 1
Снимка: Shutterstock

Много често се чува от различни места, че истинските мъже са на привършване. Но тях все още ги има. И психолозите посочват 10 поведенчески навика, които ги открояват от всички останали. Да видим кои са те.

Истинският мъж винаги е на ваша страна

Ако сте заедно, сте заедно. И каквото и да се случи, той винаги ще е на ваша страна. Няма значение с кого имате конфликт: с майка му, с най-добрия му приятел или с някой друг. Истинският мъж винаги ще ви защити, а когато мисли, че не сте прави, ще си поговори с вас за това насаме. Но никога не би злоупотребил с доверието ви, не би ви „очернил“ с думи зад гърба или изказани директно в очите пред други хора. Защото така е правилно и така постъпват любящите мъже.

Истинският мъж е джентълмен, който никога няма да направи хаплива забележка за външния ви вид

Какво не прави един истински мъж? Със сигурност няма да ви „преправи“, няма да изисква от вас да сте перфектната жена, която той е създал в съзнанието си. Защото разбира, че сте живо същество, а не бездушна картина. И външният ви вид е ваш и само ваша работа. Той няма да ви принуждава да се превърнете в неговия измислен идеал. Защото има нужда от вас и то такава, каквато сте.

Истинският мъж не би ви откъснал от любимите ви хора

Когато един мъж се стреми да ограничи своята жена в контактите ѝ, това винаги означава само едно - че той се страхува от конкуренция или от друго. Например, ако се счита за недостоен за вас, той отлично разбира, че рано или късно вашите близки ще ви убедят, че това не е вашият мъж. Затова се стреми да неутрализира тази заплаха предварително. Истинският мъж цени както вашите, така и своите близки. Няма какво да крие. Нито от какво да се страхува. Защото е честен с вас и ви обича искрено.

Истинският мъж не нарушава вашите граници

Неприкосновеното лично пространство. Всеки има своите навици, своите желания и своите тайни. Мъж, който се опитва да премине личните ви граници и да въдвори собствения си ред там, не заслужава вашите чувства. Реално той не се интересува от любов, а от власт. Не искате да се окажете във връзка не с любим човек, а с някого, на когото изцяло принадлежите, нали?

Истинският мъж не ви оставя сами с проблемите

Когато сте заедно, проблемите автоматично престават да бъдат ваши или негови. Те стават общи. Ако един мъж ви каже „Оправяй се сама“, наистина е по-добре да се справите сами. Тоест, без него в живота си.

Истинският мъж няма да ви накара да страдате

Всички винаги имаме избор. Включително и когато се отнася до изневяра. Да, всеки може да се изкуши. Но и всеки има глава на раменете си. Напук на това, което някой мъже твърдят, ние можем да контролираме инстинктите си. Ако той ви увери, че не може, като каже „аз все пак съм мъж“, това означава, че просто не ви обича. Защото само едно нещо ни пази от предателство – страхът. Страх да не нараним този, когото обичаме. А за тези, за които не ни пука – за тях не се страхуваме.

Истинският мъж подкопава почвата под краката ви

Истинският мъж иска да види истинска жена до себе си. Зряла и уверена. Жена, която не е в състояние да бъде силна и независима, е необходима само на насилниците. Тя е много удобна жертва, която няма да отиде никъде, която ще търпи да ѝ се подиграват безнаказано, докато не се скърши напълно. Мъж с нормална психика иска да види жена до себе си, а не жертва. Нито пък „вечното дете”, неспособно да се грижи за себе си. Така че, ако усещате, че един мъж усърдно подкопава почвата под краката ви и кара ви да се чувствате слаби и зависими – отървете се незабавно от него.

Истинският мъж не се страхува от сериозна връзка

Напротив, той иска точно такава. И затова от добър човек няма да чуете фрази като „все още не съм готов“ и „трябва да помисля“. Защото е помислил за всичко това предварително.

Истинският мъж не ви контролира

Здравата и следователно щастлива връзка е между двама равностойни партньори. Невъзможно е да бъдеш щастлива с мъж, който ви третира като човек „втора ръка“. Вие не сте невръстно момиченце, а жена и можете сама да контролирате живота си. Всички важни решения по отношение на вашата личност се вземат единствено от вас. Страхотно е, когато любящият мъж е опора, винаги готов да помогне със съвет или друга подкрепа. Но това не означава да контролира живота ви напълно.

Истинският мъж никога няма да малтретира никого

Насилието носи различни имена, но, за щастие, не може да остане дълго скрито. Човек може да се преструва, но до едно време. Мисли ли той, че децата трябва да се възпитават с бой?

Способен ли да рита животно? Бягайте надалеч. Това не е просто лош човек, това е насилник. И един ден той със сигурност ще насочи агресията си срещу вас. Въпрос на време е. Не бива да пилеете живота си с такъв мъж. Огледайте се – има други, истински мъже!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 106 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мнение

    97 5 Отговор
    Истинският мъж се прибира всяка вечер у дома и си оставя цялата заплата в семейството. Само че мисирката дето е качила статията не е имала истинска връзка въпреки че е над 30г.
  • 3 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    23 30 Отговор
    Всичко което пише всякаш се отнася за мен. Ас съм точно такъв- мъж мечта за всяка жена.

    Коментиран от #5, #10, #11

  • 4 Брад Пит

    110 15 Отговор
    Доста от тези "критерии" са женски блянове за притежание на "истински роб"

    Коментиран от #13, #26, #27

  • 5 😈😈😈😈

    64 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Вие къде се бутате в А група при мъжете .Истинските мъже правят Секс по 2- 3 в седмица . Мразят чалгата и сериалите . И пишат правилно. Не целуват подметките на поп фолк боклуците . И ходят по барове не по сладкарници.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хи хи хи

    48 5 Отговор
    Тоя който е написал тая статия , пълна със простотии , ИСТИНСКИ МЪЖ ЛИ Е ?

    Коментиран от #19

  • 8 Извод

    60 4 Отговор
    Колко е хубаво да имате истински мъж за съпруг и всички останали за любовници.

    Коментиран от #14

  • 9 Читател на факти

    31 6 Отговор
    Лора това не е за истинския мъж това е за някои светец.И поздрав за номер 2.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ай. Ай

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Ай,
    Хубавец ли си,
    Какво работиш,
    Как си прекарваш времето в Казанлък освен чалги и сериали?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Rock

    11 19 Отговор

    До коментар #4 от "Брад Пит":

    Кое от тези неща те прави роб? Мъжът- роб е съвсем друго нещо .

    Коментиран от #23

  • 14 Rock

    14 6 Отговор

    До коментар #8 от "Извод":

    Истинският мъж умее да се справи както с врага в неговото легло- така и с враговете отвън.:)
  • 15 ЕЕЕЕЕ, ЗА

    27 11 Отговор
    РИТАНЕ НА ЖИВОТНО.... ПРЕИГРАВАТЕ! СИГУРНО СТЕ ОТ ОНИЯ МАЛОУМНИЦИ, КОИТО ПОСТАВЯТ ЖИВОТА НА ХОРАТА СЛЕД ТОЗИ НА КУЧЕТО... ДААА, !!! ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ!
  • 16 асан

    10 15 Отговор
    АБЕ що сте събрали и писали профила на гея.Истинския мъж не ебе, а го ебт.
  • 17 Ками

    23 4 Отговор
    Истинските мъже са кът.
  • 18 Русенец

    37 4 Отговор
    Какви истинки мъже очаквате, като си възпитавахте синчетата да са чувствителни, нежни, мили, да споделят всичко с мама, и че никоя друга женя няма да е достойна за тях?

    Коментиран от #20

  • 19 хе хе

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хи хи хи":

    Не е задължително да е мъж, но със сигурност ви познава всичките пси проблеми. Пациенти!
  • 20 Русенка

    28 4 Отговор

    До коментар #18 от "Русенец":

    Какви истински мъже очаквате,
    Къде бяхте докато растяха, на какво мъжко и на труд научихте, нали заедно пиехте, пеехте и слушахте чалга, нали им давате ключовете на колата и им се любувате на маникюра и епилацията. Гордейте се!

    Коментиран от #24

  • 21 Jbrone

    15 3 Отговор
    Искави се такъв мъж ама НЯМА!!!!
  • 22 МалкоЛогика

    29 2 Отговор
    Ако някой ви говори за "истинските мъже", той е истински използвач/манипулатор. Гледайте си кефа, достойнството, принципите и съвестта.
  • 23 Не позна

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "Rock":

    Истинският мъж не намира други в леглото си.

    Коментиран от #34

  • 24 Русенец

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "Русенка":

    Не пия. Чалга не слушам. Израстнал съм по села и бригади. Пробвай пак.
  • 25 Читател на факти

    23 6 Отговор
    Не хабете пичове никога няма да са доволни.Каквото и да направим е недостатъчно.Като мечо пух колко повече толкова повече.
  • 26 Нане

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Брад Пит":

    Така е! Когато женските изисквания вземат предвес и не е са чак до там склонни на конпромиси а си настояват на тяхното.....
    Е тогава е време за промяна в съвместния живот.
  • 27 Точно

    19 7 Отговор

    До коментар #4 от "Брад Пит":

    Точно!
    Въпросната статия е бляновете на една жена. Най-лошото е, тази жена да попадне на такъв "истински" мъж. Е те тогава, след години емоционално тъпчене, се случва жената да има нужда от подкрепа и упора и с учудване разбира, че мъжът до нея е смотаняк, но иронията е в това, че този "истински" мъж, тя сама си е създала.
    Да. Мъжът трябва да е мъж. Във всяко едно отношение. И в никакъв случай да се опитва да покрива "критерии" и блянове на любимата си.

    Коментиран от #35

  • 28 Хаха

    14 5 Отговор
    Коя болна душевно женичка го писа това
  • 29 " селянин "

    8 3 Отговор
    Другаря Методи Механджийски още скандалджийски ще е пример за вас . Само се наведете , усмихнете и гащите свалете , а за останалото не мислете . Той ще ви " оправи " и дете ще ви направи .
  • 30 Скорпион

    13 3 Отговор
    Тези съвети да не са извадени от "Наръчник на чехльото"?
  • 31 АЛЛ

    7 4 Отговор
    .....У хромозомата е към своя край...истинския мъж вече ще бъде един гей под чехъл!!
  • 32 Ганю

    4 0 Отговор
    Я прочетете белият зъб да видите колко общо има с вълчата глутница
    вълк и вълчица (тя го хапе той търпи) и т.н
  • 33 бушприт

    13 4 Отговор
    Глупости на търкалета. Някоя златотърсачка е написала текста.
  • 34 Rock

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не позна":

    Да,защото ТОЙ Е всичко. Е, когато имаш всичко не искаш повече:) и при сравнение с някого нещата са в негова полза.
  • 35 Rock

    17 0 Отговор

    До коментар #27 от "Точно":

    Същите 10 неща се отнасят и за истинската жена. Т.е. тези 10 неща трябва да са взаимни и само мъже, попадали на властни или неинтелигентни жени ги смятат като нещо ,което ги прави роби. Мъжът роб не е това. и той самият е допуснал да бъде роб- не жената. Мъжът- роб не е поставил граница, която жената да не преминава. Не е поставил граница, защото любовта го е заслепила до толкова, че сам се е превърнал в роб. Може да сте влюбени до безумие- но не губете ума си никога. И търсете жената- истинската.
  • 36 Няма

    5 2 Отговор
    такъв мъж.
  • 37 Умната

    8 3 Отговор
    Ако има такъв мъж какъвто описвате, то той е най-ветоятно вашия психиатър.
  • 38 Злати

    2 1 Отговор
    Заради подобни душевни вампири,моето семейство не е цяло!Такива като теб са далеч по лошата версия на всеки лош мъж!Има вярни работи от целия тоя бълвоч,но другото е по вече от жалко.Много такива като теб живеят в голяма заблуда и не оставят нищо добро след себе си,просто кофти генетичен материал
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Доброжелателен

    7 2 Отговор
    До Лорчето, авторката на тези ценни напътствия за жените:
    Абе Лорче, като ти прочетох текста се присетих за стария виц за търсещия идеалната жена. Като го попитали дали я е намерил, той въздъхнал: да, но тя търсеше идеалния мъж. Е, затова Лорче идеалните, и мъже, и жени си остават стари самотните. А ти иначе дерзай.
  • 41 Пишман юнак

    6 1 Отговор
    Важното е истинският мъж да ми купи къща в Барселона - казала мис Бикини Борислава Йовчева и доволно се оттеглила в покоите си в нелегалност !
  • 42 ЯЗЪК

    7 0 Отговор
    Учете се от ББ как се прави. Ползва си девойките по предназначение. Отплаща се с кюлчета , евро по 500 , а даже и с къща /ако е много доволен /. Пито - платено ! Чиста работа и после кой , откъде е !
  • 43 Пуко пиратката

    3 0 Отговор
    Истинският мъж пука с пиратки в кухнята
  • 44 Рашавия

    3 3 Отговор
    Истинският мъж знае 10 думи, седем от които са псувни.
    Истинският мъж говори рядко, през повечето време гледа тъпо и лошо.
    Истинският мъж кара непременно черна кола, дадена му от шефа(също истински мъж).
    Истинският мъж ви дава на ден джобни, поне колкото една прoститутка изкарва на час.
    Истинският мъж спи и с всичките ви приятелки(също истински жени), за да се знае че е истински.
    Истинският мъж живее най-вече в русия и България, и други първобитни държави(общества).
    😊
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Доколенко

    1 0 Отговор
    На 3 те места целия
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Интелигентен

    0 2 Отговор
    Простичка , глупавичка и тъпичка е тази авторка на този текст - Лора Костова, която НАТРАПВА собствените си КРИВОРАЗБРАНИ разбирания и убеждения, с които насажда РАЗВОДИ у вече сформираните двойки - съпрузи, - сгодени.
    ВРЕДНА Ви е тази статия.
    НЕ Я ЧЕТЕТЕ!
  • 49 Ммммммммммм

    0 1 Отговор
    Моля, провете много внимателно това което сте написали! Препоръчвам на авторката да загърби личните си интереси и да напише верни неща.