Last news in Fakti

29 Април, 2013 15:42 9 570 0

Роки завладява Бродуей

  • силвестър сталоун-
  • братята кличко-
  • кино-
  • бродуей

Мюзикъла по хитовия филм  Роки, ще направи дебюта си на Бродуей през февруари следващата година.

Шоуто вече е тотален хит в Германия, където дебютира през ноември 2012 г.

Съпродуценти на продукцията са световните шампиони по бокс -  братята Владимир и
Витали Кличко, както и кино легендата Силвестър Сталоун. Именно Сталоун написа сценария на холивудския хит от 1976 г., а ролята на боксьора- аматьор Роки Балбоа го направи супер звезда.

Песните към мюзикъла са написани от Стивън Флетли и Лин Арънс, а сценарият е адаптиран от Томас Мейхан, който направи сценичната версия на „Брилянтин“.

Шоуто се придържа към историята на бедния боксьор и събирач на дългове Роки Балбоа, който неочаквано получава шанс да се бие за световната титла в тежка категория. В себе си то съчетава, както спортните, така и любовните сюжетни линии от филма носител на награда Оскар.

Очаква се мюзикълът да стартира в Winter Garden Theatre , като ще продължи традицията от последните години, на Бордуей да се поставят сценични версии на филмови блокбастъри.Там вече бяха представени спектакли по филми като Шрек и Спайдърмен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА