Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 18:31 8 351 14

Избягвайте ол инклузив в тези страни

  • ол инклузив-
  • all inclusive-
  • почивка-
  • страни-
  • държави-
  • съвети

Този вид почивка не е много разпространен в Тайланд и следователно е много скъп

Избягвайте ол инклузив в тези страни - 1
Снимка: shutterstock

Форматът ол инклузив (all inclusive) понякога изглежда като истински спасител - не ограничавате храната на почивка, винаги сте нахранени и напоени точно в хотела. Какво повече бихте искали?

Междувременно all inclusive изобщо не е еднакво страхотно в различните курорти, а в някои страни изобщо не си струва да харчите пари за него - по различни причини. Corrosive "Subtleties" е съставил списък със страни, в които определено можете да правите без all inclusive.

Не се взема предвид Египет, защото неговият ол инклузив формат вече се превърна в нарицателен за туристическия бранш, пише сайтът pochivka.blitz.bg.

1. България

За жалост, нашата страна оглавява класацията. В България , според пътешествениците, "ол ​​инклузив" е някак особено избледнял и неизразителен. И въпреки факта, че българската кухня се смята от мнозина за вкусна и, както се казва, приятелска на европейските стомаси. Зеленчуците на местния "бюфет" са описани като "пластмасови", плодовете - неузрели. За обяд и вечеря, оплакват се гостите, сервират едни и същи салати. В същото време на територията на българските хотели често почти няма барове и заведения за хранене, така че не може да се разчита и на гастрономическо разнообразие.

2. Гърция

Тази страна е обичана от мнозина, но има своите отрицателни черти. Първо, според истинските гурме любители, дори в добрите хотели с ол инклузив често се сервират ястия, които не са в състояние да предадат същността на гръцката кухня - независимо дали става дума за храна в таверни, които са пълни по улиците на гръцките градове. И второ, в местните хотели рядко предлагат ол инклузив, а по-скоро обилна закуска и подбрани обяд и вечеря, което ограничава възможността за избор.

3. Израел

Израелските хотели с ол инклузив наистина могат да разочароват феновете на този тип почивка. Храната за закуска, обяд и вечеря ще бъде възможно най-проста: зърнени храни, зеленчуци, няколко вида месо, малко вероятно е да успеете да „хванете“ риба. Плодовете обикновено се сервират като десерт, а почиващите могат само да мечтаят за редове торти и сладкиши. От напитките в Израел се използват пакетирани сокове, бира и малка селекция от силен алкохол. Но пакетчетата чай никога не могат да бъдат намерени.

Израелските хотели с ол инклузив наистина могат да разочароват феновете на този тип почивка.

4. Кипър

Кипърските хотели с ол инклузив могат да се похвалят със свежест и отличен вкус на сервираните ястия. Но най-вероятно ще има проблеми с разнообразието: туристите пишат, че хотелите често сервират един и същ не много голям набор от ястия всеки ден, украсявайки само две или три ястия. Така че с течение на времето почиващите започват да търсят гастрономически „приключения“ отстрани и съжаляват, че изобщо са резервирали хотел на база ол инклузив.

Говори се, че туристическата индустрия на Кипър отдавна е против въвеждането на ол инклузив системата на острова - в края на краищата това може да остави местните кафенета без клиенти.

5. Тайланд

Форматът ол инклузив в Тайланд не е много разпространен и следователно много скъп. Освен това, с привидното богатство на избор, много туристи се оплакват, че наистина няма от какво да избирате. Защото повечето гарнитури, например, са ориз с различни добавки - и изобщо не е популярен сред нашите сънародници. Супите и месата в сос вероятно ще бъдат много пикантни, тъй като в Тайланд е обичайно храната да се подправя щедро. А десертите, напротив, може да изглеждат безвкусни (освен това тайландците правят и тях предимно на базата на ориз).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тоалетна хартия

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анти-маймуна":

    Като видиш маймун го утрепи...
  • 4 Тоалетна хартия

    11 6 Отговор
    Он инклузива е за нещастници...!!!Отиваш в чужбина, а те хранят , като в казрамата...По-добре в България, но без ол инклузив....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Турист

    12 3 Отговор
    Ол инклузив погубва туризма ,мразя го даже да ми е по евтино.Това е за карибския район където освен в хотела няма нищо друго .Единствено в Турция е окей ,но предпочитам на само управление
  • 8 Уса

    12 6 Отговор
    Ол инклузив не е за хора а за св.не
  • 9 българин

    17 6 Отговор
    Ако искаш да си починеш и в същото време да си прекараш добре,избора е Турция, другото всичко е реплика на турските курорти
  • 10 Динамо

    11 1 Отговор
    Какво е оинклузив да се насереш в българския хотел от развалени храни
  • 11 Селяк

    10 0 Отговор
    Бил съм многократно в тези страни и мога да кажа 1. All Inclusive в хотелите НЕ трябва да бъде автентичен, никога не е и никога няма да бъде! Това е закон за хотелиерството! Защо? Защото в хотелите отсядат чужденци, има много хора които не харесват традиционната кухня на дадена държава и хотела винаги гледа да предлага разнообразна храна от различни краища на планетата. 2. Опитвал съм на всякъде all inclusive - и в Тайланд изобщо не е скъпо или луксозно да се предлага. Почти всички хотели предлагат закуски, а големите вериги предлагат all inclusive в пакетите си, ако сте с туристическа агенция. Там дори да се качите на лодка да обикаляте островите пак ще имате all inclusive! Факти, от къде ги намирате тези писатели които дори не правят проучване преди да пишат статий!? Супер разочарован!
  • 12 Факт

    7 1 Отговор
    Промоцията на Елените е топ. Барлив алкахол от пластмасови туби и храна с продукти на които срокът на годност им изтича днес купени на половин цена.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Балконтурист

    3 1 Отговор
    Кой сега е номер едно? Вчерашните манджи на шведската маса за закуска плюс малко пържени наденици "кучешка радост" и яйца от полски щастливи кокошки, наливна бира на корем с претоплени стари пици, остатъците от салата на обяд, за мезе на олинклузив менте алкохола на вечеря.