Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 17:45 2 140 12

Ето как да се справите с махмурлука без хапчета

  • махмурлук-
  • лечение-
  • без лекарства

Проблемът с намирането на лек е, че алкохолът засяга много процеси в тялото

Ето как да се справите с махмурлука без хапчета - 1
Снимка: Shutterstock

Главоболие, гадене, световъртеж и коремна болка са само част от неприятните симптоми, свързани с прекомерната консумация на алкохол. На сутринта в главата ви има само една мисъл - защо няма магическо средство, което моментално да заличи махмурлука.

Проблемът с намирането на лек е, че алкохолът засяга много процеси в тялото. Дехидратацията, ниската кръвна захар и изчерпването на ресурсите са само част от оплакванията след препиване, пише iwoman.bg.

Когато се борите с махмурлук, е важно да обърнете внимание на всички основни симптоми. Дехидратацията, ниската кръвна захар, недохранването и лошото храносмилане изискват различни лечения. За най-добри резултати използвайте следните домашни средства за махмурлук.

1. Магнезий

Приемът на 400 mg магнезий може да помогне за облекчаване на налягането и болката. Ако редовно пиете алкохол или имате диабет, вероятно страдате от дефицит на този минерал. В случая вземете 400 mg магнезий преди лягане и след това още една доза, когато се събудите, за да предотвратите главоболието.

2. Лимон и минерална вода

Дехидратацията се дължи на прекомерно производство на урина и евентуалното повръщане. За да избегнете обезводняване е необходимо да пиете много течности. Проучванията показват, че подкиселената или минералната вода се консумира по-лесно от обикновената вода. Тя също така намалява гаденето и съдейства за справяне с лошото храносмилане. Минералната вода, която е с високо съдържание на електролити, включително калий, помага на тялото да се възстанови след пиене на твърде много алкохол.

3. Джинджифилов чай

Пийте чай от джинджифил, подсладен с мед, за да успокоите стомаха си и да избегнете повръщане. Освен че подобрява храносмилането, той може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар в резултат от консумацията на алкохол и лоша диета.

4.Яйца

Консумацията на яйца за закуска може да помогне на тялото да се възстанови от въздействието на алкохола. Те съдържат L-цистеин - аминокиселина, която е отговорна за разграждането на токсините и освобождаването им. Яйцата са отличен източник на протеин и ще ви помогнат да възстановите енергийните си запаси.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е и

    23 3 Отговор
    Това не е от компетенцията на джендърята! Има 2 ясни метода! 1. Шкембе чорба и бира на сутринта или 2. Направо минавайте на ракия... клин клин избива

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Ммм...да

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е и":

    Клин, клин избива,ама единия винаги остава.
  • 3 Wantscho

    15 0 Отговор
    То махмурлука и с хапчета трудно се бори ;-) Камо ли с джинджифил и яйца :)))
  • 4 Преди лягане

    9 1 Отговор
    Зелева чорба след ставане 100гр от това което си пил вечерта и шкембе или пача с бира
  • 5 Патил

    8 0 Отговор
    Какво ли не съм пробвал, насучеш ли се стабилно, няма оправия. Може би само едни има алка зелцер ефервесцентни таблетки, те единствено са ми помагали малко.
  • 6 :-D:-D:-D

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е и":

    Махмурлия, третата каса бира пия не минава. :-D:-D:-D
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Механик

    8 0 Отговор
    Като не можеш да плуваш, по-добре не се събличай!
    Стара българска поговорка.
  • 9 ха ха

    2 0 Отговор
    Аз имам безотказен, но много труден лек срещу махмурлук сутрин - по-малко алкохол предишната вечер.
  • 10 Bloody Mary

    1 1 Отговор
    Зелев сок с праз, шкембе чорба, таратор с чесън, а след това - в градския транспорт.
  • 11 Бай Ламби

    6 0 Отговор
    Кви са тия глупости дет сте ги написали бре!Я ударете кило ракия и 2 кани кармаза вино па чакайте после да се опрайте от вода с лимон и джинджифилов чай...пффф.То туй се едно на дървен крак да удариш инджекция,същия ефект ша има.
  • 12 Малко

    1 0 Отговор
    пийте, разумно и после много сън.