Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 17:23 4 986 16

Хората пристигнали на Земята преди стотици хиляди години

  • хора-
  • еволюция-
  • извънземни-
  • живот на земята-
  • теория-
  • пришълци

Има силни контрасти между човешката физиология и тази на другите животни на Земята

Хората пристигнали на Земята преди стотици хиляди години - 1
Снимка: shutterstock

От къде сме дошли? Този въпрос за произхода на човечеството все още продължава да тормози умовете на хората, макар Дарвин много отдавна да дава отговор със своята теория за еволюцията. И все пак... ако хората са извънземните, които търсим през цялото това време? Според учените хората най-вероятно са били кръстосани с друг вид, вероятно от звездната система Алфа Кентавър, която е една от най-близките слънчеви системи до Земята, в далечното минало, което е довело до съвременните хора.

В Тел ал-Ухаймир в днешен Ирак, където някога е бил древният шумерски град Киш, археолозите откриха един от най-старите древни документи на планетата, плочката Киш, за която се смята, че датира от 3500 г. пр. н. е.

Списъкът на шумерските царе казва, че Киш е първият град, който има царе след потопа, започвайки с Джушур.

Наследникът на Джушур (Джуш_Ур) се нарича Куласина-бел, но всъщност това изречение на акадски означава: „Всички те бяха господари“.

По този начин някои учени предполагат, че това може да означава отсъствие на централна власт в Киш за известно време.

Смята се, че този древен документ предшества шумерските клинописи и египетските йероглифи с почти сто години.

Развитието на способността за изразяване на мисли чрез писане е един от първите начини, по които човекът се различава от животинския свят.

В продължение на пет хиляди години човекът генерира електричество, раздели атома, създаде компютри и много други. Постигнахме това, което другите видове все още не са постигнали.

Никой друг вид на земята не може да се похвали с толкова уникални постижения за толкова кратък период от време. Интересното е, че в сравнение с други видове на Земята, нашата "еволюция" е сравнително кратка.

От появата на първия хоминид на Земята е минало много малко време, най-вероятно няколко милиона години. Това е един от най-големите научни въпроси на всички времена: Защо само нашият вид е постигнал това ниво на технологичен интелект?

Очевидно няма нищо по-напреднало на планетата Земя от хората.

Въпреки че на Земята има различни „интелигентни“ видове, никой от тях не използва технологии като нас.

Представете си за секунда, ако по някаква причина човечеството трябваше да се върне в джунглата и да оцелее там. Много експерти са съгласни, че повечето от тях не биха оцелели за много дълъг период от време.

Много учени са съгласни, че хората, извън техния интелект, не са много способни да заемат широк спектър от местообитания. С други думи, ние сме много ограничени, когато става въпрос за нашата планета.

В допълнение към невероятната ни интелигентност, биолозите са забелязали и контрастите между човешката физиология и тази на другите животни на Земята. Много учени са съгласни, че в сравнение с други животински видове на Земята, хората са доста странни.

Например конче при раждането е в състояние да ходи и функционира почти самостоятелно, но човешкото дете не може да направи това, което ни прави напълно безпомощни. С други думи, ние сме родени, преди да сме готови за живот, пише сайтът Блиц.бг.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    46 1 Отговор
    Питайте Скопските историчари те ще ви кажат от къде сме дошли. Те са първите хора и даже са запалили фитила на Големия взрив и се е пръкнала вселената.

    Коментиран от #4

  • 2 Тост

    22 1 Отговор
    Много от технологиите са опасни за хората, но продължаваме да ги използваме.Ние вярваме, че сме най-интелигентните, защото не разбираме живота.
    Аз залагам на това, че сме най-тъпите частици енергия във вселената и го доказваме успешно!
  • 3 Сатана

    6 1 Отговор
    Трябва да посетите Natural History Museum в Лондон и всичко ще ви се изЯсни.Вход -свибиден.Забележителен е!
  • 4 Българин

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "/////":

    Абсолютно вярно! 👍
  • 5 456

    9 1 Отговор
    Те макетата ще ви кажат 😄
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хммм,в грешка сте!

    7 0 Отговор
    Не от Алфа Кентавър,а от Омикрон Кентавър!
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 2 Отговор
    Това, което е написано не е съвсем вярно. Даже има и много глупости. Защо да сме странни и толкова различни от другите животни, че да изглеждаме като дошли от космоса? Ние сме си типични примати, просто имаме късмета да сме се развили по-рано. Вижте ръчичката и пръстите на повечето маймуни и ги сравнете с човешките - приликата е поразителна! Очите, погледа също. След няколко милиона години шимпанзетата ще са на нашето интелектуално ниво на развитие, но само ако им дадем възможност. Други животни няма да могат. Рибите няма да са - те нямат крайници, с които да хващат приспособления на труда. Горките, даже не могат да се почешат! Тревопасните също ще продължават да си пасат - те не могат да имат работно време, защото постоянно ядат за да набавят хран. вещества от бедната на такива трева!
  • 9 Behemoth

    4 1 Отговор
    Дошли са от планетата Македон от съзвездието Болгар...пили са кумис и са яли конска пъстърва ..
  • 10 Алиен

    3 0 Отговор
    Дърветата са най стари ! Затова са най смирени от всички! Човека е с приматите най късно дошъл и най малко развит! Ако питате откъде знаем то нали ние ви пуснахме!
  • 11 Шах

    5 0 Отговор
    Бързо еволюирали и бързо деградирали .
  • 12 айде бе

    1 0 Отговор
    И как го доказахте,... ами тогава е нямало часовник и компютър,.. странно доказателство
  • 13 Чичо Тони

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ млекопитаещи имат еднаква структура на скелета - еднакъв вид и брой кости. Отделните кости на видовете млекопитаещи се различават единствено по своя размер.
    Чукча писател, чукча не читател.
  • 14 Мартин

    1 0 Отговор
    Няма други развити видове, защото в даден момент ние убиваме всичко което застрашава доминацията ни. Навярно сме избили стотици видове, дори себеподобни. Може и по-интелигетни видове да е имало, но ние да сме били по-агресивните и силните, като ремонтирам машината на времето ще ви кажа повече.
  • 15 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    хората произхождат от Адам и Ева
    интересното е как с тези дълги кости сме се пригодили към земното притегляне
  • 16 Ми то и

    0 0 Отговор
    кучетата, котките и още мноко други се раждат даже слепи те също не са способни да оцелеят, що за пример с кончето.