Last news in Fakti

6 Май, 2013 17:50 4 176 0

Тони Димитрова и Глория - героини във филм за д-р Емилова

  • филм-
  • д-р емилова-
  • тони димитрова-
  • глория
Тони Димитрова и Глория - героини във филм за д-р Емилова - 1
Глория

Любимките на родната публика - Тони Димитрова и Глория, са сред героините в новия документален филм на режисьора Стилиян Иванов за д-р Людмила Емилова  - „Рецепти за щастие 2”.

Певиците разказват за своите резултати от срещите с популярната лечителка, която съчета премиерата навръх Великден с честване на 20-годишния юбилей на нейния Център за здравословен живот, приел през годините над 40 хиляди пациенти от България и света. 

По традиция гостите в  хотел “Сентидо”  в Златни пясъци опитаха от здравословните специалитети на докторката - елда, киноа, тофу, плодове,  зеленчуци и ядки.  Дори тортата й бе здравословна - само от желирани плодове.  

Мотото на филма - „Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш“, обобщава направеното от д-р Емилова за изминалите 20 години.  Лентата показва мъже и жени, излекувани със здравословен режим от стотици тежки заболявания - доброкачествени тумори, диабет, наднормено тегло, анорексия и други. 

В продукцията на “Додофилм”, продължение на миналогодишния филм “Рецепти за щастие”,  бивши пациенти, превърнали се в дългогодишни приятели на Людмила Емилова, разказват за трудния път към здравето.

Неправилно хранене, прекалена употреба на лекарства, следване на погрешни диети са само малка част от причините да бъдем болни и нещастни. Освен с полезна информация филмът е изпъстрен с атрактивни кадри на оператора Мирослав Евдосиев от часовете по йога, пилатес, каланетика и всякакъв вид танци, с които е запълнено времето на потърсилите спасение при д-р Емилова.

Зрителите ще се замислят и над един любопитен факт от Далечния Изток, разказан от Людмила Емилова в края на филма: “Преди столетия в Китай семейният лекар получавал пари само дотогава, докато всички членове на фамилията били здрави. В момента, в който някой се разболеел, лекарят оставал без заплащане до пълното излекуване на болния”.

У нас, разбира се, не е така. Сякаш здравното министерство, аптеките и личните лекари са част от индустрия, печелеща от нашето нещастие - филмът навежда и на подобни размисли.

“Рецепти за щастие 2” има 11 езикови версии и ще бъде разпространен на DVD в цяла Европа, част от Азия и Северна Америка. Той вече се разпространява на DVD в книжарници “Хеликон”, “Букпойнт”, “Сиела” и др


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА