Last news in Fakti

8 Март, 2022 22:31 4 694 5

5 тайни плажа в Турция

  • турция-
  • плажове-
  • тайни плажове-
  • почивка-
  • ваканция

Туристите не подозират за тези спокойни райски кътчета

5 тайни плажа в Турция - 1
Снимка: shutterstock

Голямата плажна ивица на Турция и нейните природни красоти не са тайна за никога. Затова в силния туристически сезон, когато повечето популярни курорти се пукат по шевовете, а летните партита са в разгара си, много хора искат да избягат на някое по-тихо местенце поне за ден и да открият плаж, който да е само за тях.

Турция има много красиви и известни плажове, но и има и такива, които са почти неизвестни за масовия турист.

Вижте пет страхотни тайни места за плаж на Турската Ривиера.

Датча

5 тайни плажа в Турция
Снимка: shutterstock

Много дълго време дългият извиващ се път по продълговатия полуостров бил толкова лош, че Датча на практика бил недостъпен за всички, освен за хората с яхти. По тази причина той се е запазил непокътнат.

Все още най-лесният и бързият начин да стигнете до него е като се качите на кораб от Бодрум, който да ви прекара през залива. Но можете и да поемете по живописния път през маслинови горички и борови планини, чиято дължина е 32 км от Мармарис.

Очарователният град Ески Датча (Стара Датча) е осъвременен през последните години с шикозни барове, ресторанти и бутикови хотели, а крайбрежието има прекрасни заливи. Един от най-прелестните е Овабюкю, разположен сред зелен пейзаж, пише telegraph.co.uk.

Селимие

5 тайни плажа в Турция
Снимка: shutterstock

Най-непринуденият курорт на полуостров Бозбурун на запад от Мармарис няма голям хотел, тематични кръчми и усещане за 21-и век. Това бивше рибарско селище е разположено на залив, спокоен като огледало, с няколко къщи с керемидени покриви на прашни улици.

Нощният живот тук означава чаша анасонова ракия, след като сте посетили някой ресторан, и разходка на лунна светлина до леглото. Ако не искате да правите нищо друго, освен да ставате късно, да се печете на приказни плажове, да ядете и четете, сте на правилното място. Най-красивият плаж в региона е Кумлублюк.

Орхание

5 тайни плажа в Турция
Снимка: shutterstock

Плавният полуостров Бозбурун, който се издава към морето на мястото, където Егейско море среща Средиземно, е една някак пренебрегвана част от Турция, въпреки че не е далече от Мармарис и Бодрум. Той е рай за любителите на морето със своите заспали рибарски селца и красиви спокойни плажове.

Можете да плувате в Орхание – приказен залив с изумридено синя вода и една любопитна ивица пясък точно под повърхността на водата, където ще изглежда сякаш ходите по вода. След това можете да разпуснете върху хамак в задната част на плажа.

Чирали

5 тайни плажа в Турция
Снимка: shutterstock

Чирали би могъл да е огромен курорт. Неговият 3,2-километров плаж с фин пясък е вклинен между скалисти разклонения. Напълно готов да бъде комерсиализиран. Но тъй като тук главоглавите костенурки снасят яйцата си тук, застрояването е забранено.

По тази причина днес Чирали е един спокоен семеен курорт, който сякаш е много далеч от шумната Анталия, макар да е само на един час. Тук почти няма коли, има много зеленина от цитрусови и нарови дървета. Чирали е място, където да се събудите в хотела, да отидете на плаж, на ресторант, да повторите.

Кабак

5 тайни плажа в Турция
Снимка: shutterstock

В Кабак няма кой знае какво. Което е чудесно. Докато ежедневни морски таксита превозват туристи на еднодневни екскурзии от Фетхие до Долината на пеперудите, Кабак, който е следващият залив на юг, запазва автентичната си атмосфера. Тръстикови чадъри хвърлят сянка на плажа, няколко кафенета продават домашна храна, местата за настаняване са скромни и приятни. Това е всичко.

Достъпът е по черен път. Можете да се спазарите с таксиджия в Олюдениз да ви докара. По-интересно е да ходите пеша по ликийския път от Долината на пеперудите. След около три часа тълпите изчезват, а природата настъпва. А след това ви предстои да се потопите в небесносини води, пише сайтът pochivka.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    11 0 Отговор
    Е няма що !!! Защо издадохте тайната ?!
  • 2 Сега

    7 6 Отговор
    на кой му пука?
  • 3 айиктир

    3 2 Отговор
    новината
  • 4 Бойко Борисов

    2 0 Отговор
    Гледам,нещо път няма, да дойда да проуча нещата с Нанков
  • 5 Едното за сметка на другото

    1 0 Отговор
    Нито са им големи плажните ивици, нито имат пясък като нашето Черноморие. На местата, където сме ходили няма досадните бетони един до друг като у нас, а ние зорлем превърнахме брега в бетонно гето и тук-там само хубав пясък ни остана.