Last news in Fakti

16 Март, 2022 17:28 2 218 6

Кейт Мидълтън подкрепи Украйна

  • кейт мидълтън-
  • херцогиня на кеймбридж-
  • ден на британската общност-
  • бижута-
  • сапфири-
  • принцеса даяна-
  • подкрепа-
  • украйна

Херцогинята на Кеймбридж се появи на  ежегодният празник на кралството с бижута принадлежали на принцеса Даяна

Кейт Мидълтън подкрепи Украйна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Като глава на Британската общност, Денят на Британската общност е сред най-важните дни в календара на кралица Елизабет II. Заради здравословни проблеми и затруднена подвижност, тази година на църковната служба я замени синът ѝ Чарлз, който е и бъдещият престолонаследник.

Членовете на кралското семейство се събраха в Уестминстърското абатство в Лондон за събирането на Британската общност, след като миналогодишното събитие беше отменено заради пандемията от COVID-19.

Кейт Мидълтън подкрепи Украйна
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принц Уилям и херцогиня Кейт бяха сред първите, които пристигнаха за следобедната служба – и двамата облечени в допълващи се сини тонове. Херцогинята на Кеймбридж избра кралски нюанс синьо за роклята си с палто по поръчка на Catherine Walker, шапка Lock & Co и обувки Rupert Sanderson.

Смята се, че двамата са избрали този цвят не само като поклон към знамето на Британската общност, но и като демонстрация на подкрепа за Украйна, чийто национален флаг е синьо и жълто.

Сапфирените бижута на Кейт, които някога са принадлежали на принцеса Даяна, включват колие и обеци, които херцогинята носеше при срещата си с президента Володимир Зеленски и съпругата му Олена Зеленска в Бъкингамския дворец през октомври 2020 г.

Кейт Мидълтън подкрепи Украйна
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Фантастично е да се съберем заедно, за да отпразнуваме Деня на Британската общност и модерните, жизнени и разнообразни общности по целия свят в Уестминстърското абатство днес“, написаха Кейт и Уилям в социалните мрежи.

Камила, херцогинята на Корнуол, също избра кралски нюанс за визията си: ярка лилава рокля с палто и шапка в тон. Това е четвъртият път, в който тя носи този цвят за Деня на Британската общност.

Поздравите на херцозите бяха забележимо по-сърдечни, отколкото по време на последната служба на Британската общност през 2020 г., когато двойката беше видяна да поднася хладни поздрави на принц Хари и херцогиня Меган при последния им кралски ангажимент.

Кейт Мидълтън подкрепи Украйна
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Този път Кейт беше видяна да целува Камила по двете бузи, а Уилям стисна ръката на баща си, докато се усмихваха и разговаряха, преди да заемат местата си близо до олтара на абатството.

Кралицата гледаше пряко предаване на службата от дома си в замъка Уиндзор. В съобщение, написано за „семейството на нациите“, тя поднови обещанието си да посвети живота си на служба, като каза: „В тази година на моя платинен юбилей ми доставя удоволствие да подновя обещание, което дадох през 1947 г., че животът ми винаги ще бъде посветен в службата.“

Тя добави: „В тези изпитателни времена се надявам, че можете да черпите сила и вдъхновение от това, което споделяме, докато работим заедно за здравословно, устойчиво и проспериращо бъдеще за всички.“


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимно

    10 1 Отговор
    Важно е мнението на кралицата, а не на някаква завряна принцеса!
  • 2 Теле

    19 0 Отговор
    Много благородно. Ама знае ли къде се намира украйна
  • 3 Гинка Вутова пък не

    11 0 Отговор
    Факти, моля да публикувате, че Гинка Вутова подкрепя Путин
  • 4 Dimitrin Rusev

    6 0 Отговор
    Ами тя,много закъсня !!!
  • 5 Ами,

    5 0 Отговор
    И какво ?! Те и всички държави,без краварите и подлогите от ЕС подкрепят Путин,ама нас какво ни грее ?!
  • 6 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ами да иде да воюва тогава!