22 Март, 2022 18:29 7 412 11

Домакиня смая мрежата с трик с фолио, което натика в канала на мивката (ВИДЕО)

  • алуминиево фолио-
  • фолио-
  • трик-
  • готвене-
  • кухня

Този готварски трик спасява тръбите в кухнята от ерозия и повреждане

Домакиня смая мрежата с трик с фолио, което натика в канала на мивката (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Човек се учи докато е жив. И доказателства за тази сентенция може да открием всеки ден. Идеален пример е едно видео, което изуми потребителите на социалната мрежа TikTok, пише jenata.blitz.bg.

На пръв поглед в него няма нищо необичайно – канадка показва как пържи бекон в тефлонов тиган с мазнина. След това тя вади готовото месо и именно останалата част от видеото смая мрежата. Видеото ѝ събра над пет милиона гледания и стотици коментари.

Всички знаем, че горещата мазнина и дори врялата вода са изключително вредни за тръбите в кухнята. Много домакини след като са пържили нещо изсипват мазнината в канала на мивката, но това е много груба грешка. Мазнината и още повече горещата мазнина съсипват канализацията у дома.

За да не направи това, канадката сложи фолио в сифона на мивката си. На видеото тя уплътнява добре краищата му, за да е сигурна, че няма да пропуснат нищо в мивката, и едва тогава изсипва горещата мазнина в него.

Когато мазнината изстива и се втвърдява жената сгъва фолиото и го изхвърля в кофата за боклук.

Десетки интернет потребители ѝ благодариха за страхотния трик, с който спаси тръбите на много домакинства.

@hollydormer Never going back. Who else does this? #lifehackvideo #standardpractice #lifehack #baconhack #grease ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    31 1 Отговор
    Абе как ще хвърля олио?Тя знае ли колко струва?Да си го ползва още няколко пъти.
  • 2 Грульо

    22 3 Отговор
    Цела България си сипва мазнината у мивката, и нищо не е запушено. Напролет и наесен сифоня се почиства и всичко е тип-топ.
  • 3 Смаян

    19 0 Отговор
    Това, че някоя е натискала нещо някъде и го е пуснала в нетя, не може да изненада никого.
  • 4 Мамул

    31 0 Отговор
    Щото е мас, ако е олио ще чакаш две години да граняса и тогава ще се втвърди.
  • 5 Водопроводчик

    10 1 Отговор
    И що така бе...Издържам дъщеря студентка,съпруга,любовница и трима безработни приятели от детинство....Сега тази ми скапа Бизнеса...Наливайте в мивката мазнината бре...Наливайте и ми звънете като се запуши....Като пусна вряла вода и тя се отпушва срещу Хонорара ми по ценоразпис...
  • 6 Бай Тошо

    13 0 Отговор
    Ууууооооууууу, това е изумително!!! Направо сме в шок от новината! Това е нещо невиждано! Как ли се е сетила за това?! Заслужава Боко да й връчи нобелова награва за изобретение и идея на века!!! Възхищам се на заглавията и на новините на този сайт! Сигурен съм, че коефициентът на интелигентност на автора а под нулата.
  • 7 Откритието на века

    13 0 Отговор
    Наистина двукраките вървим към масова форма на тежка оли-го-фре-ния.
  • 8 ТЮРЛЮ ГЮВЕЧ

    8 0 Отговор
    Трабвало е да даде пояснение на 5 - те милиона потребители, госпожа канадката: това става, ако пържи с мас, масло, маргарин и прочее. Те се втърдяват, а олиото не!!!
  • 9 Мдабеее..

    1 0 Отговор
    Хитро.
  • 10 Домакиня

    0 1 Отговор
    Фолиото замърсява околната среда, не се разгражда. Аз просто събирам мазнината в бурканче и го изхвърлям, като се напълни. Не е откритие методът на канадката!

    Коментиран от #11

  • 11 бузю

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Домакиня":

    що , стъклото да не би да се разгражда??